Τρίτη 21 Μάιος 2019 10:10      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κατερίνη εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Μαθητιάδα, στο Klagenfurt της Αυστρίας

Στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ έγινε χθες συνάντηση του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παυλίδη Θεόδωρο, το μέλος του Δ.Σ Μαλεζά Παύλο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τζουμέρκα -Μπατάλα Πόπη, τον Λευτέρη Φωτιάδη των καθηγητών, συνοδών και μαθητών αθλητών – αθλητριών όλων των αθλημάτων που μετέχουν στην Μαθητιάδα.   

Πολυμελής αποστολή αθλητών – αθλητριών ηλικίας 12 έως 18 ετών από τον Δήμο Κατερίνης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Μαθητιάδα, που διοργανώνεται το χρονικό διάστημα  22 έως 25 Ιουνίου, στο Klagenfurt της Αυστρίας.

Πρόκειται στην ουσία για μία μικρή Ολυμπιάδα (UNITED WORLD GAMES), στην οποία ο Δήμος Κατερίνης, με αφορμή την αδελφοποίησή του με το Moosburg της Αυστρίας έχει την τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας, με την συμμετοχή 100 και πλέον νέων αθλητών – αθλητριών. 
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και έχει την πολιτική – κρατική στήριξη της Αυστρίας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

«Πρόκειται για μία διοργάνωση, στην οποία οι νέοι αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές ενός θεσμού, ο οποίος λειτουργεί με βάση την Ολυμπιακή φιλοσοφία.  

Μία διοργάνωση, η οποία αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών» τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος συντονίζει τις προετοιμασίες, για την αποστολή των αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης στην Αυστρία.

Συνολικά λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Παγκόσμια Μαθητιάδα Klagenfurt Αυστρία Αθλητές Αθλήτριες Συνάντηση Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη»

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top