Πέμπτη 21 Ιαν 2021 7:50      

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Σταθερά πρώτη σε παραβάσεις μη χρήσης μάσκας

ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 47.497 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: δυο παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

649 παραβάσεις από αρχές Αυγούστου

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 649 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα. Ένα για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 113 σχετικές παραβάσεις. Δέκα για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 182 σχετικές παραβάσεις.

Πρώτη σταθερά η Κ. Μακεδονία

125 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:39 στην Κεντρική Μακεδονία, 18 στη Θεσσαλονίκη,14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στα Ιόνια Νησιά, από εννέα σε Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο, επτά στη Θεσσαλία, έξι στο Βόρειο Αιγαίο, τέσσερις στην Πελοπόννησο, από τρεις σε Αττική και Κρήτη και δυο στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.561 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 15.547 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top