Πέμπτη 21 Ιαν 2021 7:15      

Η Μαρία Κοκάλα μαθήτρια - επιχειρηματίας

Ναι αυτό το κοριτσάκι μπόρεσε να ηγηθεί μιας ομάδας και να αναδείξει ένα καινοτόμο προϊόν στην ανακύκλωση. Να πάρει το πρώτο βραβείο και να γίνει η Μαρία της Ελλάδας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2015-2016» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. 
Μαθήτρια πέρυσι , του Γυμνασίου  Αλωνίων Πιερίας, μαζί με τους  συμμαθητές της τόλμησαν  για πρώτη φορά ένα φιλόδοξο εγχείρημα. Έστησαν  μια καινοτόμα μαθητική επιχείρηση που υποστήριζε την περιβαλλοντική μέριμνα και υλοποίησε μια πρόταση που είχε στόχο να επιφέρει αλυσιδωτές αλλαγές στο τομέα της ανακύκλωσης, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κουλτούρας. Έτσι δημιουργήθηκε η  Εικονική Επιχείρηση «SmileyBin», της οποίας έγινε πρόεδρος. 

Πήραν το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του ΣΕΝ/JA Greece . Η Λουκέρνη της Ελβετίας  ήταν ο δεύτερος σταθμός. Η ομάδα  κέρδισε το βραβείο καινοτομίας Life Changer Signature Award της Met Life,  και η Μαρία  βραβεύτηκε με το Leadership Signature Award - Ηγετικής Προσωπικότητας από το JA Alumni Europe (χορηγία της AXA), μαζί με άλλα εννέα παιδιά από όλη την Ευρώπη. 

Μπράβο στη Μαρία και την ομάδα της την Ελένη, τη Γκιζέλα, τον Ιορδάνη, τον Αρμάντ, τον Δημήτρη, τη Χριστίνα, την Εγκι, την Αθανασία, την Ιωάννα, τη Γεωργία, το Θοδωρή, το Γιάννη, τον Παναγιώτη, το Ρομέο, τη Βαρβάρα, τη Μαρία, το Νίκο, την Ελένη. Με τέτοιους νέους η Πιερία δεν έχει να φοβάται τίποτα! 
 

Μαρία Κοκάλα μαθήτρια Επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top