Σάββατο 18 Ιαν 2020 7:49      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μέρκελ βγάζει €18.388 το μήνα, όμως 800 υπάλληλοι της Κομισιόν παίρνουν περισσότερα!

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα βάλουν στην τσέπη τους περίπου 32.200 ευρώ το μήνα (μαζί με τα επιδόματα), 500 ευρώ περισσότερα από ότι έπαιρναν μέχρι τώρα.  

Η χριστουγεννιάτικη έκπληξη δεν αφορά μόνο τους δύο πολιτικούς άντρες αλλά σχεδόν 38.000 εργαζομένους στην Ε.Ε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.  

Όπως γράφει η εφημερίδα,οι μισθοί και οι συντάξεις τους θα αυξηθούν κατά 1,5% με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου. Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι και ευρωβουλευτές θα επωφεληθούν κατά 500 περίπου ευρώ το μήνα επιπλέον.    

«Η παροχή μισθών υπολογίζεται ετησίως με περίπλοκη διαδικασία από το γραφείο στατιστικών δεδομένων της Εurostat», εξηγεί το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει.«Βασίζεται στην εξέλιξη των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στα κράτη μέλη της ΕΕ και στην αύξηση του κόστους ζωής στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο». 

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στην Ε.Ε:

Οι βασικοί μισθοί αυξάνονται από 2.830 σε 2.872 ευρώ σε όσους ανήκουν στη χαμηλότερη βαθμίδα και από 19.588 σε 19.882 ευρώ στην υψηλότερη βαθμίδα. Υπάρχουν επίσης αφορολόγητα επιδόματα. Ένας παντρεμένος γενικός διευθυντής στην Ε.Ε κερδίζει σήμερα 23.322 ευρώ το μήνα. 

Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις, ο μισθός για παράδειγμα της καγκελαρίου Μέρκελ είναι σήμερα 18.388 ευρώ το μήνα.Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, περίπου 800 εργαζόμενοι της Κομισιόν κερδίζουν περισσότερα χρήματα απ΄ότι η "σιδηρά κυρία" της Γερμανίας. 

Σε ό,τι αφορά τους τους Ευρωπαίους Επιτρόπους τα πράγματα έχουν εξής: 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ (60), συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, λαμβάνουν περίπου 32.200 ευρώ το μήνα, περίπου 500 ευρώ απ΄ότι λάμβαναν πριν. 

Οι μισθοί των έξι αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, αυξάνονται κατά περίπου 450 ευρώ φθάνοντας τα 30.317 ευρώ το μήνα.  

Ένας Ευρωπαίος Επίτροπος κερδίζει κάτι παραπάνω από 400 ευρώ μαζί με τα επιδόματα, δηλαδή 26.236 ευρώ.

Για τους ευρωβουλευτές, οι οικονομικές απολαβές θα αυξηθούν από 8.484 ευρώ το μήνα σε 8.611 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κόστος από τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων στην Ε.Ε επιβαρύνει τους ευρωπαίους φορολογούμενους με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. 

Άνγκελα Μέρκελ Κομισιόν Υπάλληλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top