Τρίτη 26 Μαρ 2019 3:05      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Οικοτεχνία στο Χθες και στο Σήμερα»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στο κτήριό του στον Π. Παντελεήμονα ανοιχτή ημερίδα με θέμα: «Η Οικοτεχνία στο Χθες και στο Σήμερα - η Οικοτεχνία μέσα από την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και σε συνέχεια προηγούμενης ημερίδας η οποία αφορούσε στην αναζήτηση ήπιων μορφών ανάπτυξης του Π. Παντελεήμονα και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στο ρόλο του Κ.Π.Ε. στην τοπική κοινωνία ως φορέα εκπαίδευσης ενηλίκων, στην πορεία της Οικοτεχνίας στο πέρασμα των αιώνων, στην παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας ως μορφή οικοτεχνίας, στις καλλυντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και των αιθέριων ελαίων.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας περιλάμβανε εργαστήρια παρασκευής οικολογικών καλλυντικών όπως βόμβες οξυγόνου, κρέμα ημέρας του Γαληνού καθώς και κηραλοιφών όπως θερμαντική και αποσμητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο των εργαστηρίων συνεργάστηκαν μεταξύ τους και παρασκεύασαν μόνοι τους τα οικολογικά καλλυντικά.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα και ιδιαίτερα τον κο Ρουκά Δημήτριο, Μsc Τεχνολόγο - Γεωτέχνη - Επιστημονικό συνεργάτη Αντιπεριφέρειας Πιερίας και τον κο Γκριμούλα Βασίλειο, Οργανωτή - Συντονιστή της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγίου Ιωάννη Πιερίας για την πολύτιμη ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την οργάνωση - αδειοδότηση - επιδότηση τοπικών εργαστηρίων οικοτεχνίας.

Με εκτίμηση
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ. Π. Ε. Ανατολικού Ολύμπου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Οικοτεχνία Ημερίδα Κένρτο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π. Παντελεήμονας
Scroll to Top