Δευτέρα 1 Ιουν 2020 22:47      

Η Ορκωμοσία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Α. Τζιτζικώστας: Ενώνουμε τους μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα, ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ 2030

Τους πέντε άξονες του ολοκληρωμένου και κοστολογημένου σχεδίου του για τη Μακεδονία του 2030, παρουσίασε κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επαναλαμβάνοντας την «απόλυτη και ξεκάθαρη δέσμευσή του ότι θα είναι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων».

Ενότητα όλων των Μακεδόνων

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκη ενότητας όλων των Μακεδόνων κάτω από ένα κοινό όραμα: «Τα επόμενα χρόνια έχουμε πολλά να κάνουμε. Σύμμαχός μας στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πάντα οι αξίες μας, που έρχονται από παλιά, όμως δεν είναι ούτε ξεπερασμένες, ούτε φθαρμένες, είναι βαθιές και αναλλοίωτες. Προχωράμε με εργατικότητα, θάρρος, αφοσίωση, επιμονή και διεκδικητικότητα. Με συνεργασία, αλληλεγγύη, πατριωτισμό, αγάπη για τον τόπο μας. Προσωπικός μου στόχος δεν είναι η ευημερία αποστειρωμένων αριθμών και δεικτών, που θα ανακηρύξουν επιτυχημένη τη διοίκησή μας. Στόχος είναι να ενώσουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα, που δεν είναι άλλο από ένα μέλλον διαφορετικό, ένα μέλλον καλύτερο, με δυνατότητες, προοπτικές και ευκαιρίες για όλους, με ανθρώπους που θα νοιώθουν σιγουριά, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για τη ζωή τους, τη δουλειά τους, την οικογένειά τους. Και σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που ονειρεύονται αυτό το καλύτερο μέλλον και που είτε είναι σήμερα εδώ, είτε βρίσκονται σε κάποια γειτονιά, σε ένα χωριό ή σε κάποια πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας ένα πράγμα θέλω να τους πω απόψε: Μην ακούτε άλλο τις αμφιβολίες ή τους φόβους σας, ακούστε τις ελπίδες και τις μεγαλύτερες προσδοκίες σας. Γιατί αξίζουμε και δικαιούμαστε το καλύτερο. Γιατί όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Οι πέντε άξονες του σχεδίου της περιφέρειας

Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι θα διοικήσει, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια. «Από σήμερα, χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα, πάμε να χτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια που βάλαμε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, περιγράφοντας τους πέντε άξονες του σχεδίου του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Άξονας πρώτος: Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η πιο φιλική περιφέρεια της χώρας στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Άξονας δεύτερος: Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η περιφέρεια που θέλεις να ζεις. Ανθρώπινη με καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία για όλους.

Άξονας τρίτος: Η Κεντρική Μακεδονία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον με δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άξονας τέταρτος: Η Κεντρική Μακεδονία με ένα πλήρες, αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο υποδομών σε όλους τους τομείς.

Άξονας πέμπτος: Η αποτελεσματική Περιφέρεια που παρέχει υψηλής ποιότητας και ταχύτητας υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος

Στο χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε: «Ο Υπουργός Εσωτερικών της ελληνικής Κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη της Μακεδονίας μας. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να παραβρίσκομαι στην ορκωμοσία του Απόστολου Τζιτζικώστα και των Περιφερειακών Συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενός ανθρώπου, που για να πάρει ποσοστό 62% από τον πρώτο γύρο περιφερειακών εκλογών σημαίνει ότι είναι ψηλά στην εκτίμηση όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που τον επέλεξαν για να συνεχίσει το έργο της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η τετραετία που αρχίζει σήμερα θα είναι ακόμη πιο γόνιμη και δημιουργική». Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν οι Υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θόδωρος Καράογλου, οι Βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Κώστας Ζουράρις, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Φραγγίδης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Φώντας Μπαρταλιάκος, Σάββας Χιονίδης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζολγου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι περισσότεροι από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και προξενικών αρχών, καθώς και χιλιάδες πολίτες.

Τζιτζικώστας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top