Πέμπτη 9 Απρ 2020 16:46      

Η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου "Αμαρτίες Γονέων και... Τέκνων"

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βιβλιοπωλείου  «ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ» Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18-10-16) η παρουσίαση του  βιβλίου του Δικηγόρου Δημητρίου Δημηνά «Αμαρτίες γονέων... και τέκων».

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Νίκος Ιντζεσίλογλου, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Στέλιος  Παπαθεμελής, τ. Υπουργός Β. Ελλάδος, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης. Οι εισηγητές έκαναν μια σε βάθος  ανάλυση των διαδραματιζόμενων στο βιβλίο 23 πραγματικών περιστατικών παραβατικών ανηλίκων και  υπογράμμισαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το πόνημα ως χρήσιμο βοήθημα των γονιών και εκπαιδευτικών στο έργο  της αντιμετώπισης της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς σε παιδιά και εφήβους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων πολλοί φίλοι και γνωστοί του κ. Δημηνά, όπως ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Κούτσουρας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Τηλέμαχος Μαργαρίτης, ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Στέλιος Γκρόζος, οι επ. Εισαγγελείς Εφετών κ.κ. Αργύρης Τσίχλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Κώστας Κίτσας και Παναγιώτης Γιαννάκης, ο επ. Πρόεδρος Εφετών κ. Βασίλειος Ιακωβίδης, ο Καθηγητής ΩΡΛ του ΑΠΘ κ. Βασίλειος Κουτσιμπέλας, ο χειρουργός Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Μπλάτζας με την κόρη του Ευτυχία, η Καθηγήτρια της Ψυχολογίας κ. Έφη Συγκολήτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καταφυγιωτών Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Σφήκα, Εφοριακός, με τα μέλη του Δ.Σ. κ. Στέφανο Κουτσιμανή, Συμβολαιογράφο κ. Αθανάσιο Τσιάτσιο, Χημικό και Μέλα Γκουρμάνου, Νηπιαγωγό. Επίσης παραβρέθηκαν οι  Δικηγόροι κ.κ. Γεώργιος Κούβελας, Δημήτριος Τσαχαλίνας, Αναστάσιος Καραΐσκος, Κομνηνός Τσούκας, Φρόσω Καρασίμου, Σταματία Μπανάτα, οι Καθηγητές Μ. Εκπαίδευσης κ.κ. Γιάννης Καλιαμπός, Δήμητρα Καλιαμπού, Στέργιος Τσιάμης, Θωμάς Νίτσιος, Βενιζέλος Χριστοφορίδης, Ιφιγένεια Μπατέλα, Ξένια Ιακωβίδου, Βαγγέλης και Μαρία Κουλιανοπούλου και ένας μεγάλος ακόμη αριθμός ατόμων, που έδειξαν ενδιαφέρον για το παρουσιαζόμενο βιβλίο. Αρκετοί από τους  παρισταμένους ζήτησαν το λόγο και αναφέρθηκαν στο σημαντικό κοινωνικό και συγγραφικό έργο του κ. Δημηνά στον νευραλγικό τομέα της πρόληψης και καταστολής της νεανικής παραβατικότητας.

Η παρουσίαση έληξε με μια σύντομη αναφορά του συγγραφέα στους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή  του βιβλίου και τους στόχους που επιδιώκει να πετύχει η έκθεση των συγκεκριμένων περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς. Στο τέλος ο κ. Δημηνάς υπέγραψε ένα σημαντικό αριθμό αντιτύπων που προμηθεύθηκαν οι  παρεβρεθέντες.
 

Βιβλίο Δημήτριος Δημηνάς Βιβλιοπαρουσίαση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top