Παρασκευή 4 Δεκ 2020 4:56      

Η Ρωσία μειώνει δραστικά τις εξαγωγές σιτηρών

Φόβοι για την παγκόσμια αγορά τροφίμων

Δραστικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών επιβάλει η Ρωσία καθώς επιδιώκει εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού να διαφυλάξει τις προμήθειές της.

Ποσοστώσεις
Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, η ρωσική κυβέρνηση έχει εισαγάγει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναφέρονται στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι και  τη σίκαλη.

Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας και τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.

Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles, αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται πως αυτή η ενέργεια θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Σημαντική μείωση
Στον νέο νόμο σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι σημαντικά για την εθνική αγορά και επομένως, σε μια επιδημία όπως αυτή, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τις προμήθειές τους και να αποφύγουν τις αυξανόμενες τιμές.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Ρωσία εξάγει 43,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, από τα οποία τα 35 εκατομμύρια τόνοι είναι σιτάρι. Τώρα αυτή η ποσότητα θα μειωθεί σημαντικά.

Οι περιορισμοί στο εμπόριο δεν περιλαμβάνουν το Καζακστάν και τη Λευκορωσία, χώρες με τις οποίες η Ρωσία έχει τελωνειακή ένωση.

Πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top