Χωρίς γλουτένη!
Μία φανταστική συνταγή με τα αγαπημένα pancakes που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι εδώ και σας περιμένει να τη φτιάξετε… σε μία άκρως υγιεινή και απλή εκδοχή τους! Βιαστείτε!
Τι χρειαζόμαστε
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 250 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 150 ml. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1ο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.
ΒΗΜΑ 2ο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το χέρι μας ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).
ΒΗΜΑ 3ο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα (δε θέλουμε να αφρατέψουν).
ΒΗΜΑ 4ο: Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.