Δείτε πως θα τη φτιάξετε
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 ltr. γάλα
- 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αποσείρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να απορριφθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα της γαλατόπιτας σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 15*25εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω και να έχει πήξει λίγο το μείγμα.
- Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει εκτός φούρνου, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.