Αναλυτικά όλη η συνταγή εδώ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
½ κιλό χοιρινό,
4 + 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1-2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο,
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε τετραγωνάκια,
5 μέτρια μανιτάρια σε λεπτά φετάκια,
½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
1 πακέτο (500γρ.) κριθαράκι,
3/4 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1+1 ζωμό λαχανικών σε κύβο,
1 κομμάτι (250γρ.) τυρί φέτα,
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο,
αλάτι, πιπέρι.
ΒΗΜΑΤΑ
Βήμα 1
Λέτε στον κρεοπώλη να σας κόψει το χοιρινό σε μικρούς κύβους.
Βήμα 2
Προσωπικά χρησιμοποίησα ψαχνό κρέας για να μην έχει πολύ λίπος το φαγητό.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Βήμα 4
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το χοιρινό.
Βήμα 5
Προσθέτετε ελάχιστο ζεστό νερό μέχρι να ψηθεί
Βήμα 6
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε το χοιρινό και το αφήνετε σε ένα γυάλινο πιάτο.
Βήμα 7
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
Βήμα 8
Στη συνέχεια, προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιταράκια.
Βήμα 9
Όταν μαραθούν προσθέτετε τον κύβο ζωμού λαχανικών και σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 10
Ακολούθως, ρίχνετε και τον ντοματοχυμό και βράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Βήμα 11
Προσθέτετε λίγο φρέσκο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μετά βάζετε στην κατσαρόλα το χοιρινό και το ανακατεύετε.
Βήμα 12
Παράλληλα, βάζετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κριθαράκι να πάρει λίγο χρώμα.
Βήμα 13
Ακολούθως, προσθέτετε μπόλικο νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζετε το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 14
Στη συνέχεια, το αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και κρατάτε το ζωμό.
Βήμα 15
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε το χοιρινό και το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 16
Κόβετε τη φέτα σε κύβους και την προσθέτετε στο φαγητό ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι για να μη διαλυθεί.
Βήμα 17
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Βήμα 18
Αν χρειαστεί προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό.