Δείτε πως θα το φτιάξετε
Υλικά για 2-4 άτομα:
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
- 60 γραμμάρια καρότα σε κύβους
- 60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3
- 450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 5 σπόρους κάρδαμο
- 300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.