Αναλυτικά όλη η συνταγή εδώ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κομμάτια βοδινό steak, 200 γρ. το καθένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 καρότα
5 ραπανάκια
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
6-7 κλωναράκια δυόσμου
6-7 κλωναράκια κόλιανδρο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αγγούρι
1 μαρούλι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές cashew nuts αλατισμένα
Για το dressing
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 καυτερή πιπεριά
1 κουταλιά μαύρη,μαλακή ζάχαρη
3 κουταλιές fish sauce
Χυμό και ξύσμα από 1 lime
ΒΗΜΑΤΑ
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε το steak και από τις δυο μεριές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να καπνίζει, σοτάρετε για 3 λεπτά σε κάθε μεριά. Σε ένα πιάτο αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing. Λιώνετε το τσίλι –αφού έχετε αφαιρέσει τους σπόρους- και το σκόρδο. Βάζετε αλάτι, ανακατεύετε και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά: τη ζάχαρη, το fish sauce, το χυμό και το ξύσμα απ’ το lime. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόβετε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες. Συνεχίζετε κόβοντας το αγγουράκι σε μικρά μπαστουνάκια, προσέχοντας να μην χρησιμοποιήσετε τα σπόρια του. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το καρότο και το αγγουράκι. Προσθέτετε το δυόσμο, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το μαρούλι. Βάζετε μερικές κουταλιές από το dressing και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Κόβετε σε λεπτές το steak. Καβουρδίζετε τα cashew nuts και τα χοντροκόβετε. Τοποθετείτε το steak πάνω από τη σαλάτα, πασπαλίζετε με τα cashew nuts και περιχύνετε το υπόλοιπο dressing.