Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι. λάδι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ρετσίνα ή λευκό κρασι
- 6 κ.σ ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κ.γ κανέλλα
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι περίπου και (ανάλογα το ποτύρι να γίνει η ζύμη ελαφρώς μαλακιά).
- Σουσάμι
- *Μπορουμε να αλλάξουμε τη ρετσίνα με χυμό πορτοκάλι
- *Απλώς με την ρετσίνα γίνονται ποιο τραγανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Ολα τα υλικά μας τα μετράμε με ενα μέγεθος ποτηριού η κούπας*
Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με την ρετσίνα ή το κρασί και προσθέτουμε την ζάχαρη,την κανέλα και την βανίλια
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέκιν πάουντερ μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη και μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Τα πλάθουμε και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και μετά τα πασπαλίζουμε με στό σουσαμι .
Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου και αναλογα τον φούρνο σας. στους 150°C.
Μεχρι να ροδίσουν ελαφρώς…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ
Με αγάπη και σεβασμό
ΕΛΕΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ