θα ξετρελάνει τους πάντες!
Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 280 ml. αραβοσιτέλαιο
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
- 3 αυγά χτυπημένα
- 300 γρ. καρότα τριμμένα
- Χυμό από 1 1/2 πορτοκάλι
Τι κάνουμε
- ΒΗΜΑ 1ο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
- ΒΗΜΑ 2ο: Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
- ΒΗΜΑ 3ο: Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα.
- ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- ΒΗΜΑ 6ο: Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
- ΒΗΜΑ 7ο: Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.