Τετάρτη 12 Δεκ 2018 5:49      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό carrot cake!

Μερίδες: 12

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 280 ml. αραβοσιτέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. καρότα τριμμένα
  • Χυμό από 1 1/2 πορτοκάλι

Τι κάνουμε

  • ΒΗΜΑ 1ο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • ΒΗΜΑ 2ο: Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  • ΒΗΜΑ 3ο: Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα.
  • ΒΗΜΑ 4ο: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • ΒΗΜΑ 6ο: Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
  • ΒΗΜΑ 7ο: Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Γεύσεις Συνταγές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top