Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ.γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κύβο βοδινό η. ζωμό οπου το εχετε κάνει εσεις απο πλευρά και κόκαλα βοδινού. !!
- 1 κουτ.σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ.γλυκού μπαχάρι
- 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ποτήρια νερό
- 3 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
Διαδικασία
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, αλάτι ένα κουταλάκι, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε μπαχάρι, κύμινο και αλάτι, πιπέρι.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τον κύβο η τον ζωμό σας να πάρει μια βράση.
Ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο και κόβουμε σε τετραγωνάκια.Πάνω σε κάθε τετραγωνάκι αφήνουμε περίπου μισό κουταλάκι κιμά.
Κρατώντας τις άκρες με τα δάχτυλα πατάμε με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί ένα βαρκάκι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τα μαντί δίπλα δίπλα
Ψήνουμε στους 200 ‘ να πάρει χρώμα το ζυμάρι μας περίπου μισή ωρίτσα. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το ζωμό μας να πάει σε όλο το ταψί.Συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να απορροφήσει όλο το υγρό
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε από πάνω ψήνουμε ώσπου να απορροφήσει και το βούτυρο.
Σε ένα μπωλ αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.ανακατεύουμε και επάνω βάζουμε τη γλυκιά πάπρικα.Σερβίρουμε ζεστό!!!!
Καλη Επιτυχία !
Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου