Τετάρτη 20 Φεβ 2019 12:22      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συνταγή της ημέρας: Ποντιακή Σούπα Τανέας

Υλικά

  • 250γρ.κορκότο 
  • 2 ματσάκια  (σέφτελα) σέσκουλα 
  • 300γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 400γρ (παστιτάν) η γιαούρτι στραγγιστό 
  • 3 με 4 κιλά νερό 
  •  1  κ.σ Αλάτι 
  • 1,1/2 κ.σ δυόσμο ξερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Καθαρίζουμε  και ψιλοκόβουμε τα σέφτελα 1.50 πόντο  περίπου τα πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν 
  • Βράζουμε το κορκότο καλά με το αλάτι του ... προσθέτουμε τα σέφτελα(σέσκουλα).Θέλουν λίγο να  ψηθούν Να μην λιώσουν !!
  • Τα αποσύρουμε από την φωτιά και 
  • Ετοιμάζουμε το γιαούρτι (πασκιτάν )
  • να το αραιωσουμε  με λίγο νερό  και να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα με το κορκότο και τα σέφτελα (σέσκουλα)
  • Έχουμε ενα τηγάνι καίμε καλα το βούτυρο το αγελαδινο να βγάλει ολα τα αρώματα του να πάρει ενα ωραίο χρυσό χρώμα 
  • Προσθέτουμε και το δυόσμο και προσεχτικά  γιατι θα φουσκώσει το ρίχνουμε μέσα την κατσαρόλα μας !!
  • Ανακατεύουμε έντονα να ενωθούν τα υλικά μας  και έτοιμο !!!!!

                Καλή επιτυχία 

Με αγάπη και σεβασμό ::
Ελένη Τομπουλιδου 
                 Σιδηροπουλου

Συνταγές Γεύσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top