Γράφει η Ελένη Τομπουλιδου – Σιδηροπουλου
Υλικά
- 250γρ.κορκότο
- 2 ματσάκια (σέφτελα) σέσκουλα
- 300γρ βούτυρο αγελαδινό
- 400γρ (παστιτάν) η γιαούρτι στραγγιστό
- 3 με 4 κιλά νερό
- 1 κ.σ Αλάτι
- 1,1/2 κ.σ δυόσμο ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σέφτελα 1.50 πόντο περίπου τα πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν
- Βράζουμε το κορκότο καλά με το αλάτι του … προσθέτουμε τα σέφτελα(σέσκουλα).Θέλουν λίγο να ψηθούν Να μην λιώσουν !!
- Τα αποσύρουμε από την φωτιά και
- Ετοιμάζουμε το γιαούρτι (πασκιτάν )
- να το αραιωσουμε με λίγο νερό και να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα με το κορκότο και τα σέφτελα (σέσκουλα)
- Έχουμε ενα τηγάνι καίμε καλα το βούτυρο το αγελαδινο να βγάλει ολα τα αρώματα του να πάρει ενα ωραίο χρυσό χρώμα
- Προσθέτουμε και το δυόσμο και προσεχτικά γιατι θα φουσκώσει το ρίχνουμε μέσα την κατσαρόλα μας !!
- Ανακατεύουμε έντονα να ενωθούν τα υλικά μας και έτοιμο !!!!!
Καλή επιτυχία
Με αγάπη και σεβασμό ::
Ελένη Τομπουλιδου
Σιδηροπουλου