Σάββατο 21 Σεπ 2019 22:20      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συνταγή της ημέρας: Ποντιακή Ταχινόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. ταχίνι
  • 300γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 150γρ μέλι
  • 150γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 75 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 75 γρ. ψιλοκομμένα βερίκα

       ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

  • Σε μπόλ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα στην αρχή το ταχίνι με το χυμό, το μέλι και τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ  αν δεν έχουμε σε ενα  ταψι  αφου πρωτα  τη λαδώσουμε και αλευρώνουμε ελαφρά
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά… Ο καλύτερος τρόπος ψησίματος για το συγκεκριμένο κέικ είναι να το ψήσουμε σε αντιστάσεις και όχι στον αέρα……διότι (στεγνώνει πάρα πολύ με το ψήσιμο στον αέρα) 

Καλη Επιτυχία !

Ελένη Σιδηροπούλου - Τομπουλίδου

Συνταγές Γεύσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top