Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
- 300γρ. ταχίνι
- 300γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 150γρ μέλι
- 150γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 75 γρ. σταφίδα μαύρη
- 75 γρ. ψιλοκομμένα βερίκα
- Σε μπόλ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα στην αρχή το ταχίνι με το χυμό, το μέλι και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ αν δεν έχουμε σε ενα ταψι αφου πρωτα τη λαδώσουμε και αλευρώνουμε ελαφρά
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά… Ο καλύτερος τρόπος ψησίματος για το συγκεκριμένο κέικ είναι να το ψήσουμε σε αντιστάσεις και όχι στον αέρα……διότι (στεγνώνει πάρα πολύ με το ψήσιμο στον αέρα)
Καλη Επιτυχία !
Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου