Τρίτη 23 Οκτ 2018 1:37      

Η συνταγή της ημέρας: Spring rolls, για τα παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά!

Μερίδες: 10

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε

  • 4 κ.σ. φυτικό έλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γρ. καρότα
  • 300 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 300 γρ. λάχανο
  • 1 κονσέρβα φύτρες φασολιού (προαιρετικά)
  • 1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα πιπέρι
  • 50 μεσαία φύλλα για spring rolls (μπορούμε να τα βρούμε σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με υλικά για ασιατική κουζίνα)

Τι κάνουμε

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια και το κολοκυθάκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το λάχανο και τις φύτρες φασολιού και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε τη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 13-15 λεπτά ακόμα με σκεπασμένο καπάκι.
  • Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε λίγη γέμιση (αναλόγως πόσο χοντρά θέλουμε να γίνουν) στη μέση του φύλλου και τυλίγουμε.
  • Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρουμε με sweet and chilli sauce (προαιρετικά).
  • Αν δεν σκοπεύουμε να τα καταναλώσουμε όλα την ημέρα που θα τα ετοιμάσουμε, τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Την ημέρα που θα τα μαγειρέψουμε, είτε τα βγάζουμε μερικές ώρες πριν από την κατάψυξη να ξεπαγώσουν και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, είτε τα τηγανίζουμε κατεψυγμένα, αλλά σε χαμηλή φωτιά.

Πηγή

Γεύσεις Συνταγές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top