Δείτε την συνταγή
Υλικά: (Για περίπου 30 κομματια)
Για τη ζύμη:
- 500γρ αλεύρι που φουσκωνει μονο του
- 250γρ βούτυρο λιωμένο ,,η ηλιέλαιο,,
- 220γρ γιαούρτι
- 1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
- 300γρ φέτα
- 1 αυγό
- Μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε 30 μπαλιτσες από τη ζύμη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε από τη γέμιση της φέτας. Διπλωνουμε στη μέση και κλείνουμε καλα δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα κανετε…!!!!!
Καλη Επιτυχία..
Με αγάπη και σεβασμό
Σιδηροπουλου Ελένη