Πέμπτη 19 Απρ 2018 14:43      

Το Ίδρυμα Νιάρχος δώρισε στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα

Νέα δωρεά στον πολύπαθο χώρο της υγείας ανακοίνωσε χθες  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Πρόκειται για μια δωρεά στοχευμένη στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών της επείγουσας εξωνοσοκομειακής φροντίδας, αυτής που παρέχεται στη χώρα μας μέσω του ΕΚΑΒ, μια δωρεά πιο αναγκαία από ποτέ όπως δυστυχώς μαρτυρούν τα πρόσφατα μοιραία περιστατικά της Χαλκιδικής και της Μαγνησίας όπου τρεις άνθρωποι κατέληξαν τον τελευταίο μήνα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Η δωρεά, ύψους 14 εκατ. ευρώ, καλύπτει την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.

Αναλυτικά, και όπως ανακοίνωσε  ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, η δωρεά αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης. 

'Ίδρυμα Νιάρχος Δωρεά ΕΚΑΒ Ασθενοφόρα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top