Παρασκευή 22 Ιαν 2021 4:28      

Ημέρα Απόστρατων Αστυνομικών: "Για τη Μακεδονία μας στη Πιερία"

Προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα γίνει στην Κατερίνη, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, σε ομιλία που εκφώνησε το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό τής Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τον εορτασμό τής Ημέρας Αποστράτων Αστυνομικών.

Πρόκειται για συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο  Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, ύστερα από πρωτοβουλία τής Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στο συλλαλητήριο, που συντονίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συμμετέχουν φορείς Αυτοδιοίκησης, άλλοι φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, ομοσπονδίες και ενώσεις τής Πιερίας.

Ο κ. Αδαμόπουλος

Ο κ. Αδαμόπουλος, στο κλείσιμο της ομιλίας μου, ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να πω και δυο λόγια για το μεγάλο εθνικό ζήτημα που αφορά στη διαπραγμάτευση για την ονομασία τού γειτονικού κράτους των Σκοπίων. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους τούς Έλληνες και τις Ελληνίδες που είτε βρίσκονται εδώ στη Μητροπολιτική Ελλάδα, είτε είναι ομογενείς που βρίσκονται διασκορπισμένοι στα πέρατα της γης. Το θέμα αυτό όμως αφορά ιδιαίτερα εμάς που ζούμε στα άγια χώματα της Μακεδονίας μας. Έτσι, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 6 Ιουνίου 2018, διοργανώνονται συλλαλητήρια σε 13εις ταυτόχρονα πόλεις τής Μακεδονίας. Συλλαλητήριο διοργανώνεται και στην Κατερίνη μας, την ίδια μέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στην Πλατεία τής Ελευθερίας μας. Γι’ αυτό και καλώ τους συναδέλφους, εν ενεργεία και αποστράτους, όσους και όσες μπορούν, να συμμετάσχουν σ’ αυτό το συλλαλητήριο, διατρανώνοντας τη θέση των Μακεδόνων ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν εκχωρείται σε κανέναν. Γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί, και μάλιστα με ελληνική κυβερνητική συναίνεση, από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζήμας

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ν.Πιερίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τζήμας, σε δήλωσή του προς τους Δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:

«Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Έχει καθιερωθεί η ημέρα αυτή ως ημέρα Τιμής για τους Απόστρατους του Σώματος, ως αναγνώριση της εθνικής και κοινωνικής προσφοράς τής Ελληνικής Αστυνομίας. Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που με τον μόχθο, τον αγώνα, την αυταπάρνηση και τη θυσία τους ενίοτε, επέτρεψαν σ’ εμάς τούς νεότερους να είμαστε υπερήφανοι που τους διαδεχθήκαμε σ’ αυτή την κοπιώδη επαγγελματική διαδρομή. Εκ μέρους όλων των συναδέλφων τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για το έργο και τις παρακαταθήκες που μας άφησαν καθώς και για τη συνδρομή που εξακολουθούν να παρέχουν στο Σώμα και στην κοινωνία».

Ο αντιστράτηγος κ. Τσουβάλας

Πριν από την ομιλία τού κ. Αδαμόπουλου, στέλεχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, διάβασε την Ημερήσια Διαταγή τού Αρχηγού τής Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

απόστρατοι Κάλεσμα Μακεδονία συλαλλητήριο Σκοπιανό

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top