Τετάρτη 21 Οκτ 2020 2:39      

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο  «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Οι φετινές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, στην πόλη της Κατερίνης, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω των έκτακτων μέτρων, που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η τέλεση, της Δοξολογίας, στον Ι.Ν.Θείας Αναλήψεως, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις ( υποχρεωτική  χρήση μάσκας και επιβεβλημένη  τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων) και  αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ οι καθιερωμένες εκδηλώσεις (ομιλίες, μουσικοχορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις κ.ά. ) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο “Ηράκλειτος” και το  Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας, δεν θα πραγματοποιηθούν.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top