Σάββατο 19 Ιαν 2019 17:06      

Ημερίδα στην Εκάβη: Βενζινοπώλες "Πρέπει να ξεσηκωθούμε μαζί με τον λαό"

Το  φορολογικό και το ασφαλιστικό και οι επιπτώσεις που φέρνουν στη ζωή τους και στο επάγγελμα τους, ανέλυσαν χθες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, οι βενζινοπώλες. Η ημερίδα έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σε συνεργασία με το σωματείο πρατηριούχων υγρών καυσίμων Πιερίας.

Κύκλος επαφών και ενημέρωσης

 Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο  γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Άγγελος Τούντας,  η Ομοσπονδία ξεκινά ένα κύκλο επαφών με τους νομούς, με στόχο να ενημερώσει  τον κλάδο για το «ληστρικό»  όπως το χαρακτήρισε φορολογικό νομοσχέδιο, έτσι ώστε να σουν πως θα αντιδράσουν  μαζί με τους άλλους επαγγελματίες

Από τα 450 στα 1600 ευρώ φόρο

« Δεν έχουμε εμείς αφορολόγητο, ξεκινά η φορολόγηση  από το ένα ευρώ και αυτό είναι το καθοριστικό. Το δεύτερο σημείο  είναι το ασφαλιστικό που βγαίνει με βάση τα εισοδήματα. Οι βενζινοπώλες  πλήττονται πολύ περισσότερο, γιατί οι τζίροι είναι πολύ μεγάλοι,  αλλά τα δυο τρίτα είναι φόροι» σημειώνει χαρακτηριστικά  κ. Τούντας. Όπως αναφέρει, βενζινοπώλες που πλήρωναν 450 ευρώ το μήνα,  καλούνται τώρα να πληρώσουν μέχρι και 1600 ευρώ το μήνα. Στα πρατήρια που οι τζίροι πέφτουν, όπως είπε,  και τα κέρδη συμπιέζονται.

Η Ομοσπονδία έχει στείλει ανακοίνωση σε όλους τους βουλευτές και τον πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρουν αναλυτικά  με βάση τα ποσοστά που τους φορολογούν, ότι στο τέλος δεν  μένουν ούτε πέντε χιλιάδες το χρόνο να ζήσει μια οικογένεια και που νομοτελειακά αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν.

«Πρέπει να ενημερώσουμε κυρίως το καταναλωτικό κοινό ότι έτσι είναι η πραγματικότητα, και εάν δεν κουνηθούμε τούτοι έχουν σκοπό να μας διώξουν από το επάγγελμα. Πρέπει να ξεσηκωθεί ένα κύμα κινητοποιήσεων μαζί με τον ελληνικό λαό» καταλήγει ο γενικός γραμματέας.

 

Φορολογικό Ασφαλιστικό Εκάβη βενζινοπώλες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top