Κυριακή 5 Ιουλ 2020 9:01      

Ημερίδα Θεατρολογίας: Το θέατρο στο σχολείο

Με την αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιήθηκε ημερίδα-σεμινάριο θεατρολογίας στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Η οργάνωση ήταν μια πρωτοβουλία του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και Ημαθίας.

Με τις ευγενικές χορηγίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κου Ευάγγελου Λαγδάρη, καθώς και του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας Άρη Αγγέλου επετεύχθη το ποθητό αποτέλεσμα.
Σημαντική ήταν και η συμβολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πιερίας και προσωπικά του Προέδρου κου Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Ουσιαστική ήταν και η παρέμβαση του θεσμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» τόσο υλικά όσο και σε στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού.

Στην ημερίδα κλήθηκε για εισήγηση ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης και Πρόεδρος της Euroclassica κύριος Jose Luis Navarro με θέμα: «Το αρχαίο θέατρο στη σύγχρονη εκπαίδευση στην Ισπανία» .

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» κ. Α. Μπίντας και η Προϊσταμένη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κ. Μ. Παππά αναφέρθηκαν με την παρουσίαση τους στην αναβίωση του θεσμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ», που γίνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μυστακίδης και ο σκηνοθέτης Κοσμάς Χατζηϊωαννίδης ανέλυσαν την τέχνη της υποκριτικής  ως μέθοδο πνευματικής αφύπνισης, ενώ η θεατρολόγος Μ. Μεντίζη παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις για την παρουσίαση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο σχολείο.

Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Γ. Φουρνιάδης εισηγήθηκε το θέμα: «Πως γεννιέται μια μαθητική θεατρική παράσταση».

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της «ΕΛΕΝΗΣ» του Ευριπίδη από την ομάδα του σκηνοθέτη-ηθοποιού Τάσου Ράτζου με  θέατρο του Μικρού Βορρά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρου κ. Ε. Λαγδάρης, η πολιτευτής κ. Αν. Μάνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ.Μ. κ. Α. Αγγέλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Φ. Παππάς.

Ο καθηγητής κύριος Jose Luis Navarro και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Φ. Παππάς επισκέφθηκαν τα αρχαιολογικά εργαστήρια του Μακρυγιάλου, καθώς και το λεγόμενο τάφο της Ολυμπιάδας στον Κορινό Πιερίας, όπου συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης για να αποδοθεί στο κοινό. Η σημαντική δουλειά που γίνεται στα ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ εντυπωσίασε τον κύριο καθηγητή, ώστε πρότεινε ο θεσμός να γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδέσμων των Κλασσικών Σπουδών.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Ημερίδα Θεατρολογίας Δήμος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης Άρης Αγγέλου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου Jose Luis Navarro
Scroll to Top