Σάββατο 24 Οκτ 2020 0:24      

«ΉΡΩΕΣ ΤΟΥ COVID-19»

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας τιμήθηκε για την ανταπόκριση της

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Το βραβείο «Ήρωες του Covid-19» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βραβεύτηκε για την ανταπόκρισή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πραγματικοί ήρωες οι συμπολίτες μας»

Στο χαιρετισμό του, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «οι πραγματικοί ήρωες είναι οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Εμείς φροντίσαμε ώστε οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και όλοι όσοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση να έχουν τα απαιτούμενα μέσα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για το υψηλό φρόνημα, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και την αυταπάρνηση που επέδειξαν. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό το βραβείο τους ανήκει, όπως ανήκει σε όλους τους συμπολίτες μας στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι με υπευθυνότητα σε πολύ υψηλό ποσοστό ανέλαβαν την ατομική ευθύνη και συντέλεσαν αποφασιστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ενίσχυση του τομέα Υγείας

Όπως πρόσθεσε, 80 εκ. ευρώ διατίθενται για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. «Παραδώσαμε 24 νέες κλίνες ΜΕΘ μέσα στην υγειονομική κρίση, ενώ ενισχύουμε και το ιατρικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας για τα επόμενα χρόνια».

Στήριξη των επιχειρηματιών

Τέλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν όλες οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη σχετική πλατφόρμα προκειμένου να ενισχυθούν με κεφάλαιο κίνησης, μη επιστρεπτέο. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης και βέβαια στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η δέσμευση που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή και διατηρούμε στο ακέραιο, είναι ότι στη διάρκεια αυτής της κρίσης δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του, κανέναν συμπολίτη μας πίσω», κατέληξε ο περιφερειάρχης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top