Τετάρτη 27 Ιαν 2021 12:10      

Ήρθαν με άλογα από την Αλβανία για μα κόψουν παράνομα ξύλα

Οι λαθροϋλοτόμοι που εντόπισαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου ήταν τρεις
Για μια ακόμη φορά, Αλβανοί πέρασαν τα σύνορα από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση για να κόψουν ξυλεία από τα ελληνικά δάση σε μια ορεινή δασική περιοχή της Καστοριάς. Μάλιστα, είχαν φέρει μαζί τους και τέσσερα άλογα για να τα φορτώσουν με τα κούτσουρα που θα μετέφεραν στην πατρίδα τους.
 
Οι λαθροϋλοτόμοι που εντόπισαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου ήταν τρεις. Όμως, οι δυο το έβαλαν στα πόδια μόλις τους είδαν και κατάφεραν να εξαφανιστούν εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο έδαφος και την πυκνή βλάστηση, αφήνοντας πίσω τους τα άλογα και έναν 28χρονο ομοεθνή τους ο οποίος συνελήφθη.
 
Στο σημείο της δημόσιας δασικής έκτασης κατασχέθηκαν ξυλεία 20 κυβικών μέτρων, ένα τσεκούρι και, φυσικά, τα άλογα που εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο 28χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς και του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

λαθροϋλοτόμοι Αλβανία ξύλο Αλβανοί

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top