Δευτέρα 1 Μαρ 2021 15:05      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – Επιτράπηκε πάλι το ψάρεμα και το κυνήγι

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Επιτράπηκε ξανά το (ερασιτεχνικό) ψάρεμα και κυνήγι. Πράσινο φως έδωσε σε κυνηγούς και ψαράδες η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.  Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, που θα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα, επιτρέπεται το ψάρεμα στη θάλασσα μόνο κατά τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση και μέχρι δύο άτομα. Επίσης, επιτρέπεται το κυνήγι σε χώρους που καθορίζονται από την Υπηρεσία Θήρας τις επιτρεπόμενες μέρες κυνηγιού, κατά τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση, επίσης μέχρι δύο άτομα.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η μετάβαση για σκοπούς ερασιτεχνικής αλιείας στη θάλασσα, όπως επίσης και η μετακίνηση μεταξύ των επαρχιών για τον σκοπό αυτό επιτρέπεται κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, βάσει του σχετικού Διατάγματος ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2021».

 

Με αφορμή μερικά θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν τελευταία όταν κυνηγοί πυροβόλησαν άλλους κυνηγούς, τους οποίους εξέλαβαν για θήραμα, ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση: «Η παράκληση μας είναι η πιστή τήρηση των μέτρων». Πλην των κυνηγών κινδυνεύουν και οι δασοφύλακες.

Επίσης συνιστάται να μη συναγωνίζονται τους ψαράδες, ποιος θα πει πιο μεγάλα ψέματα.        

 

Όπως με τους δύο φίλους. Ο ένας ψαράς, ο άλλος κυνηγός.

Και οι δυο καυχιόντουσαν για τις επιτυχίες τους.

Ο ψαράς είπε,

–       Πού να στα λέω! Προχτές έπιασα ένα τεράστιο ψάρι. Τρεις ώρες παιδευόμουν να το βγάλω, κόντεψε να με ρίξει στη θάλασσα, κι όταν το ζύγισα ήταν 28 ½ κιλά – πρώτη φορά πιάνω τέτοιο θηρίο!

 

Ο κυνηγός απάντησε,

-       ­Αυτό δεν είναι τίποτα! Εγώ τις προάλλες καθώς κυνηγούσα μέσα στο δάσος, είδα πίσω από ένα θάμνο να κουνιούνται τα φύλλα από ένα τεράστιο αγριογούρουνο. Θα πρέπει να ήταν πάνω από 800 κιλά. Οπλίζω αμέσως και, μπαμ – μπαμ, το ρίχνω κάτω. Όταν πήγα να δω το θηρίο, έπαθα σοκ! Αντί για αγριογούρουνο είχα σκοτώσει τον αγροφύλακα!

–       Και τι έκανες;

–       Με έπιασε πανικός, θόλωσε το μυαλό μου, ανθρωποκτονία εξ αμελείας, εξ υπαιτιότητος, ισόβια κάθειρξη… Κοίταξα γύρω – γύρω, δεν με έβλεπε κανείς, έσκαψα ένα λάκκο για να τον θάψω. Ακριβώς, όμως, την ώρα που τον έσυρα για να τον θάψω, πέρασαν δυο που έκαναν τζόκινγκ, κοντοστάθηκαν και είδαν τι έκανα. Αυτό επιδείνωνε τη θέση μου, μάρτυρες κατηγορίας…   Σηκώνω ξανά το όπλο, και μπαμ – μπαμ, τους ξαπλώνω κάτω κι αυτούς… Σκάβω αμέσως ένα λάκκο να τους παραχώσω, αλλά την ώρα που τους έθαβα, για κακή μου τύχη, περνάει ένα πούλμαν με καμιά 50/ριά τουρίστες. Σταμάτησαν να δουν τι συμβαίνει, άρχισαν να παίρνουν βίντεο και φωτογραφίες…

 

–       Και τι έκανες τότε; Δεν πιστεύω να σκότωσες κι ολόκληρο το πούλμαν!

–        Λοιπόν. Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Σε μένα, τουλάχιστον, μη λες ψέματα. Σίγουρα προχτές που πήγες για ψάρεμα θα έπιασες πάλι κανένα μικρό σπαράκι 50 γραμμάρια. Εάν δεν κόψεις μερικά κιλά από τα 28 που λες ότι ήταν το ψάρι που έπιασες, τότε κι εγώ θα σκοτώσω όλους τους επιβάτες του πούλμαν…!

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top