Πέμπτη 2 Ιουλ 2020 15:04      

Κακοκαιρία από το βράδυ της Πέμπτης: Σε ετοιμότητα Δήμοι και Αντιπεριφέρεια

Σε ετοιμότητα είναι οι δήμοι και η αντιπεριφέρεια Πιερίας στο ενδεχόμενο κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις κάνουν λόγο για ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το  απόγευμα της Πέμπτης που συνοδεύονται από χιονοπτώσεις στην Πιερία αλλά και στην πόλη της Κατερίνης, που θα διαρκέσουν μέχρι ξημερώματα Σαββάτου.
 

Οι δήμοι

Οι δήμοι έχουν ήδη προμηθευτεί τις αναγκαίες ποσότητες αλατιού και είναι σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα για να ανταπεξέλθουν σε  τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Επιπλέον δημοτικά κτίρια, αίθουσες  και ΚΑΠΗ εάν χρειαστεί θα  έχουν θέρμανση  για τους πολίτες. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις των συντονιστικών οργάνων των δήμων και της αντιπεριφέρειας για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τέτοιες περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων και συνθηκών.

Η Αντιπεριφέρεια

Η αντιπεριφέρεια διαθέτει 1300 τόνους αλάτι για να καλύψεις τις ανάγκες και εάν χρειαστεί  θα προμηθευτεί σε άλλες ποσότητες, ενώ σε ετοιμότητα είναι τα μηχανήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν όπως επίσης και τα μηχανήματα του αναδόχου.

Επίσης η αίθουσα συσκέψεων θα χρησιμοποιηθεί εάν χρειαστεί για τους πολίτες ως θερμαινόμενος χώρος, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και σε σημεία επαρχιακών οδών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όπως η 13 επαρχιακή οδός, ο δρόμος προς Άγιο Δημήτριο και Ελατοχώρι και άλλες περιοχές.

Χθες  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα του νομού, ενώ και σήμερα θα γίνουν ανάλογες συσκέψεις συντονισμού.

Κακοκαιρία Αντιπεριφέρεια Πιερίας Αλάτι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top