Σάββατο 23 Ιουν 2018 15:22      

Καμπανάκι και από την Κομισιόν για την ανάπτυξη το 2017

Μετά την έκθεση του ΔΝΤ που αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το ποσοστό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας από το 2,8 στο 2,2 % και η Κομισιόν προαναγγέλλει ψαλίδισμα των δικών της εκτιμήσεων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου απέδωσε το επικείμενο ψαλίδισμα στην παράταση της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, την καθυστέρηση δηλαδή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί όταν κλήθηκε να πάρει θέση για τις τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 απάντησε ως εξής: «Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ.

Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση». 

ΔΝΤ Κομισιόν δεύτερη αξιολόγηση Eurogroup

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top