Σάββατο 24 Αυγ 2019 12:17      

Καστόρης - Κουκοδήμος "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" για το προσφυγικό

Ευθεία επίθεση στον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμο, με αφορμή τη στάση του απέναντι στο θέμα των προσφύγων, έκανε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του με τίτλο "Οι καλοθελητάδες του φόβου και η απάντηση του Πιερικού λαού" ο κ. Καστόρης χαρακτηρίζει τον κ. Κουκοδήμο ως έναν από τους "καλοθελητές" που "σπέρνουν φήμες περί ολικής κατάληψης και καταστροφής του νομού και του τουρισμού από χιλιάδες πρόσφυγες".

Τον κατηγορεί μάλιστα πως "παρότι «τον άδειασε» ακόμη και το κόμμα του, συνεχίζει να κινδυνολογεί και να εκμεταλλεύεται την προσφυγική τραγωδία, όχι ως σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο, αλλά ως πολιτικάντης  παλαιάς κοπής".

Συμπληρώνει επίσης πως "όσοι τον ακολουθούν, δηλαδή μερίδα του τύπου και των θεσμικών εκπροσώπων είναι οικτρή μειοψηφία σε σχέση με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που συνεχίζει να ξεδιπλώνει ο Πιερικός λαός". Και καταλήγει: "Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνει και η Πιερία μέρος αυτής της λαμπρής ιστορίας που γράφει η χώρα μας, κρατώντας τις Θερμοπύλες της ανθρωπιάς και των αξιών του πολιτισμού μας. Και το hot spot που θα στηθεί στο νομό μας, θα φροντίσουμε να γίνει παράδειγμα αξιοπρεπούς διαβίωσης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς πολέμους και πείνα".

Το άρθρο του Στ. Καστόρη

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Καστόρη είναι το ακόλουθο:

"Ορισμένοι αμετανόητοι επιμένουν ακόμη και αυτή την ώρα της ανθρωπιστικής κρίσης στο προσφυγικό, την ώρα που χιλιάδες απελπισμένοι συνωστίζονται στην Ειδομένη μπροστά σε κλειστά σύνορα, να σπέρνουν φήμες περί ολικής κατάληψης και καταστροφής του νομού μας (και του τουρισμού μας) από χιλιάδες πρόσφυγες.

Ένας από αυτούς τους καλοθελητάδες του φόβου είναι και ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος,  ο πολιτικός που στήριξε αναφανδόν τις ακραίες φοβικές εκδηλώσεις μερίδας κατοίκων της Ανδρομάχης, κραδαίνοντας δηλώσεις του τύπου «ούτε στην Πιερία, ούτε αλλού κέντρα φιλοξενίας προσφύγων».

Και παρότι «τον άδειασε» ακόμη και το κόμμα του, συνεχίζει να κινδυνολογεί και να εκμεταλλεύεται την προσφυγική τραγωδία, όχι ως σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο, αλλά ως πολιτικάντης παλαιάς κοπής.

Ευτυχώς, όσοι τον ακολουθούν (μερίδα του τύπου και θεσμικών εκπροσώπων) είναι οικτρή μειοψηφία, σε σχέση με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που ξεδίπλωσε και θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει ο Πιερικός λαός-άνθρωποι των κινημάτων αλληλεγγύης, της ορθόδοξης και ευαγγελικής εκκλησίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, η μεγάλη, η συντριπτική μερίδα των συμπολιτών μας, που, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συστημικών μέσων και των συνοδοιπόρων τους, διατηρούν και την ανθρωπιά και την κοινή λογική τους. Την ανθρωπιά που υπαγορεύει να μην αφήνεις αβοήθητα τα θύματα των πολέμων. Και την κοινή λογική που λέει ότι η οργανωμένη διαχείριση αυτού του προβλήματος σε γλυτώνει από ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες  καταστάσεις (πρόσφυγες να κοιμούνται σε πλατείες και σε παγκάκια, να περιπλανούνται σε δρόμους και εθνικές οδούς) που μπορούν να βλάψουν εξίσου πρόσφυγες και γηγενείς. Και τότε (και μόνο τότε) θα κινδυνεύσει πράγματι και ο τουρισμός μας. 

Παραβλέπουν επίσης (σκοπίμως) οι έμποροι του φόβου ότι μέσα σε ένα χρόνο πέρασαν από την Ελλάδα προ τη Δυτική Ευρώπη πάνω από 800.000 πρόσφυγες, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Πολλοί, όπως εμείς εδώ, δεν το πήραν καν χαμπάρι. Κι αυτό χάρη στο κράτος, το «απόν» κράτος που λένε κάποιοι. Αλλά και το στρατό και την αστυνομία της χώρας, που από κατασταλτικοί μηχανισμοί, όπως τους ήθελαν και τους χρησιμοποιούσαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, μετατράπηκαν σε σωτήρες  και φύλακες άγγελοι των κατατρεγμένων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνει και η Πιερία μέρος αυτής της λαμπρής ιστορίας που γράφει η χώρα μας, κρατώντας τις Θερμοπύλες της ανθρωπιάς και των αξιών του πολιτισμού μας. Και το hot spot που θα στηθεί στο νομό μας, θα φροντίσουμε να γίνει παράδειγμα αξιοπρεπούς διαβίωσης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς πολέμους και πείνα. 

Η απάντηση του Κ. Κουκοδήμου

Σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Καστόρη ο κ. Κουκοδήμος δηλώνει πως δεν θα πάρει μέρος σε άτυπο διαγωνισμό "ανθρωπιάς" και "αλληλεγγύης", καθώς οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά την ευαισθησία της κυβέρνησης στους βουτηγμένους στη λάσπη ανθρώπους στην Ειδομένη, κ.α. και προσθέτει πως αν ο τόπος κινδυνεύει από κάτι είναι από την... ανθρωπιά της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το σχόλιο-απάντηση του κ. Κουκοδήμου είναι το ακόλουθο:

"Αγαπητέ συνάδελφε, 

Στον άτυπο  διαγωνισμό «ανθρωπιάς»  και «αλληλεγγύης» δεν θα πάρω μέρος. Εξάλλου οι πολίτες βλέπουν  καθημερινά την ευαισθησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τους βουτηγμένους στη λάσπη ανθρώπους στην Ειδομένη.

Την γνώρισαν την ανθρωπιά σας οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες -με δική σας εντολή - στις εθνικές οδούς.

Ένιωσαν την αλληλεγγύη σας τα μικρά παιδιά μέσα στα χαρτόκουτα με τα βρεγμένα ρούχα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα λασπόνερα.    
Κι αν ο τόπος κινδυνεύει από κάτι είναι από την …ανθρωπιά σας!"

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Αστέριος Καστόρης Κώστας Κουκοδήμος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτής ΝΔ Πρόσφυγες Προσφυγικό
Scroll to Top