Παρασκευή 5 Ιουν 2020 3:06      

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το «πάρκο των χρωμάτων» - 207 Χιλ.ευρώ ο προϋπολογισμός

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης το βράδυ της Δευτέρας το «πάρκο των χρωμάτων», με την αντιπολίτευση σύσσωμη να αντιδρά στην συμμετοχή της e Τρίκαλα στην διοργάνωση, δηλαδή της αναπτυξιακής εταιρίας Τρικάλων, αλλά και για τον υψηλό όπως τονίστηκε φετινό προϋπολογισμό  ύψους 207 χιλιάδων ευρώ.  

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος  Νίκος Παπαζιώγας και στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους εστιάζοντας παράλληλα στο γεγονός πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την λειτουργία του «πάρκου των χρωμάτων» πέρυσι.

Επιφυλάξεις για την e Τρίκαλα και τον προϋπολογισμό 

Η κα Νταρλαγιάννη από τον «Άλλο Δρόμο» αναρωτήθηκε γιατί   να είναι τα Τρίκαλα μέσα ποια είναι η ανάγκη να συμμετέχει και φέτος, όπως επίσης και ποιοι θα είναι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΟΠΠΑΠ που θα εργαστούν στο χριστουγεννιάτικο πάρκο, λέγοντας πως πέρυσι επιστρατεύτηκαν κατά κάποιο τρόπο οι εργαζόμενοι. 

Ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» Νίκος Μακρίδης με την σειρά του εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την συμμετοχή της αναπτυξιακής Τρικάλων λέγοντας πως «πέρυσι μπορεί να μην είχαμε την τεχνογνωσία, όμως γιατί  φέτος δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι και πρέπει να βάλουμε έναν εργολάβο εκτός Πιερίας;»

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι δεν έγινε ακόμη ένας επίσημος απολογισμός οικονομικός και διαδικαστικός ώστε να υπάρχει μια εικόνα για το ποια και πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν,  ποια ήταν η συνεισφορά των Τρικάλων, έτσι ώστε να αποφασίσουν αν  τους χρειάζονται  και φέτος.

Ο  ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Φάκας ρώτησε  για το κόστος και τον φετινό προϋπολογισμό, αφού όπως είπε υπάρχουν οι υποδομές από πέρυσι. Την ίδια θέση εξέφρασε μεταξύ άλλων και η κα Χαιλατζίδου από τον «Άλλο Δρόμο» .

Ο κ. Παπαζιώγας 

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Παπαζιώγας επεσήμανε ότι πέρυσι από τον αρχικό προϋπολογισμό των  206 χιλιάδων  ευρώ δαπανήθηκαν τα  195. 972 ευρώ, ενώ φέτος ο προϋπολογισμός είναι περίπου ο ίδιος  και δεν έχει συμπεριληφθεί  καμία ίδια δαπάνη σε σχέση με πέρυσι. «Οι παραστάσεις και οι συναυλίες  ξαναπληρώνονται όπως επίσης και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια. Όσο για τα Τρίκαλα συμμετέχουν φέτος γιατί μας παρέχουν την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία» τόνισε.

Ναι μεν αλλά..

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μακρίδης  υπογράμμισε ότι πέρυσι  αποφάσισε η παράταξη του  να συμμετέχει  στο πάρκο των χρωμάτων γιατί ήταν υπέρ,  όπως και φέτος,  αλλά δυστυχώς όχι με αυτό τον τρόπο όπως είπε, και όχι με την συμμετοχή της e Τρίκαλα. «Όχι γιατί δεν το επιθυμούμε αλλά πρέπει να γίνει από μας  και να στοιχίσει όσο το δυνατόν λιγότερα . Και όχι να δώσουμε εργολαβίες. Η παράταξη μας δεν θα συμμετέχει και ίσως να είναι προς όφελος, γιατί  θα είμαστε εδώ να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα» επισήμανε .

Ο κ. Παπαδόπουλος 

Ο κ. Παπαδόπουλος από την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι το  ζήτημα με τα e Τρίκαλα εγείρει κάποια ζητήματα όπως των εργαζομένων και  του τρόπου πρόσληψης. « Η βασική μας ένσταση δεν αφορά τα χρήματα αν ο στόχος είναι τα ψυχαγωγηθούν δωρεάν οι πολίτες. Περισσότερα θα μπορούσαν να δαπανηθούν. Εμείς λέμε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να λειτουργεί με κριτήρια επιχείρησης. Στη λογική αυτή δεν μπορούμε να το υπερψηφίσουμε».

Και ο «Άλλος Δρόμος» με την κα Χαιλατζίδου όπως και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ψήφισαν το θέμα, ενώ ο κ. Ανανιάδης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συζητήσουν για το ποιες είναι οι ανάγκες των δημοτών και μετά «να κοιτάξει μετά τα επιχειρηματικά του πλάνα. Και εμείς σε αυτήν την κατεύθυνση και πάντα πολιτικά όπως και πέρυσι έτσι φέτος δεν το ψηφίζουμε».

«Βλέπουμε το δένδρο και όχι το δάσος»

Παίρνοντας το λόγο η αντιδήμαρχος Ροδή Ελευθεριάδου η οποία συμμετείχε πέρυσι στη διοργάνωση του «πάρκου των χρωμάτων»  τόνισε χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. « Ήταν μια προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά και την καλωσόρισαν  όλοι και οι δημότες. Δεν θα μπορούσαν να είναι τα ίδια πράγματα φέτος,  γιατί δεν θα ήταν δελεαστικό και για τους δημότες. Τα περισσότερα χρήματα σαφώς πήγαν στους συμπολίτες μας σίγουρα είχαμε επισκέψεις από άλλους νομούς, αξιοποιήθηκαν όλα τα θεατρικά σχήματα, που ήθελαν να συμμετάσχουν. Με ψίχουλα δεν θα γινόταν τίποτα» υπογράμμισε.

 

Αντιδράσεις Αντιπολίτευση Το πάρκο των Χρωμάτων Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top