Κυριακή 26 Μάιος 2019 5:58      

Κατάθεση ψυχής στο Γιάννη Κορομήλη

Σήμερα νιώθω βαριά την πένα που κρατώ στα χέρια μου και αντιστέκεται να γράφω λόγια πονεμένα για τον Άνθρωπο Γιάννη, το σοφό, το συνετό, τον πιστό. Μια πολυσχιδή και σπάνια προσωπικότητα που έλαμπε «σαν φώς επί του λιχνοστάτη». Μα ξαφνικά μια ζηλιάρα μέρα φύσηξε δυνατά και έσβησε το λυχνάρι που φώτιζε τη ζωή μας και μείναμε πια στο σκοτάδι.  
   Κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα αν δεν επρόκειτο για τον αγαπητό σε όλους Γιάννη. Αυτός τώρα «αν και αποθανών» θα  δείχνει το δρόμο στα αγαπητά του αλλά και σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε  αντλώντας σοφία και σύνεση από κάθε του λέξη.
   Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήθελα τη γνώμη και τη συμβουλή του κι εκείνος με δεχόταν πάντα πρόθυμα και ευγενικά, ξεπερνώντας κάθε φορά τα στενά χρονικά του όρια. Έτσι γνώρισα το μέγεθος της πιστότητάς του στο «δοτήρα παντός αγαθού δορήματος» στο ζωοδότη Κύριο, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη ζωή και την πνοή του. Οι δοκιμασίες, αντί να τον απομακρύνουν  και να ατονήσουν την πίστη του στο Θεό, την δυνάμωσαν και έτσι εναπόθεσε σε Εκείνον «πάσαν  την μέριμναν» και Του παρέδωσε το πηδάλιο της ζωής του.
   «Φίφτι – φίφτι» μου είπε κάποια μέρα ότι χαρακτήρισαν οι γιατροί  το προσδόκιμο της υγείας του, «κι εγώ φυσικά σαν μαθηματικός που είμαι γνωρίζω» συνέχισε «τι σημαίνει αυτό το ποσοστό». Την όποια παράταση ζωής του δόθηκε την χρησιμοποίησε ερευνώντας τις γραφές,  μελετώντας κάθε σοφή ανθρώπινη καταγραφή. Πάντα έλεγα πως ο Γιάννης Κορομήλης ήταν κινητή εγκυκλοπαίδεια, ένα προσόν που αποτυπώνονταν και στα πρωτοσέλιδα άρθρα του με την εύστοχη αξιοποίηση ρητών από το πάνθεο της ανθρώπινης σοφίας.    
   Όμως αυτός ο υπέροχος άνθρωπος, ο δίκαιος και ο νουνεχής, δοκιμάστηκε σκληρά σαν τον Ιώβ, χάνοντας τον πιο πολύτιμο θησαυρό του, και είπε σαν κι εκείνον «ο Κύριος έδωκε, ο Κύριος αφήρεσεν. Είη το όνομα του Κυρίου ευλογημένον». Και πάλι ο Γιάννης δεν λιποψύχησε και δεν έχασε την πίστη του και τώρα, σίγουρα, το αγαπημένο του πλάσμα τον υποδέχτηκε εκεί στην αποβάθρα του ουρανού να του δείξει τα αξιοθέατα του παράδεισου και το καινούργιο του σπίτι!! 
   Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπητή μου κ. Μάρω, την υπέροχη, τη μοναδική, «την ενάρετη γυναίκα η οποία μόνο παρά Κυρίου δίδεται». Τώρα που έφυγε ο Γιάννης, θα είναι αυτή ο βράχος στον οποίο θα στηρίζεται όλη η οικογένεια, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά όλ’ αυτά τα χρόνια. Στα παιδιά και στα εγγόνια του Γιάννη εύχομαι να ζήσουν, να τον θυμούνται και να είναι περήφανοι για την παρακαταθήκη που τους άφησε.  Όσο για όλους εμάς, θα είμαστε πλέον φτωχότεροι και ευχόμαστε από κει πάνω, από τη γειτονιά των αγγέλων να μας στέλνει τη θετική του ενέργεια. 
   Υ.Γ:  Αγαπητέ Γιάννη, τώρα που θα συναντήσεις το Χάρη μου να κάνετε παρέα και να μας προσέχετε… 
            Στο επανιδείν!     

    Κατερίνη 12/3/2019                                                Δέσποινα Χ. Ποικιλίδου
                                                                                     Ζωγράφος  - Λογοτέχνης

Δέσποινα Ποικιλίδου Γιάννης Κορομήλης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top