Δευτέρα 25 Ιαν 2021 22:00      

Κατερίνη: Η αγορά δεν «αναστήθηκε» ούτε το φετινό Πάσχα | Δυο μέρες μόνο η κίνηση

Πτώση του τζίρου σημειώθηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά στα καταστήματα της Κατερίνης κατά την περίοδο των εορτών και της Μ. Εβδομάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστα Ρέχα. Η κίνηση ήταν ανεβασμένη από την Μ. Τετάρτη και μετά, ουσιαστικά όπως επεσήμανε ο κ. Ρέχας για δυο και τρεις μέρες περίπου, οι οποίες δεν ήταν αρκετές για να τονώσουν την αγορά. 

Τα μισά καταστήματα έχουν κλείσει!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κατερίνη το 2004 τα καταστήματα ήταν 2.400 και σήμερα είναι 1.080 με την συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων να κλείνουν την περίοδο της κρίσης. « Οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι και πολλοί επαγγελματίες γονάτισαν μη  μπορώντας να ανταπεξέλθουν, και δυστυχώς φαίνεται πως ακόμη δεν φτάσαμε στον πάτο του πηγαδιού» τονίζει χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου .  

Η αγορά δεν «αναστήθηκε»

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων, «γενικά, η πασχαλινή αγορά ήταν περιορισμένη σε χρόνο και χρήμα, μικρή σε διάρκεια και τζίρο .Η έρευνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, μπορεί να σημείωσε οριακή μείωση (-1,8%) στις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού και μία σταθεροποίηση στον τζίρο (+1,2%) της πασχαλινής αγοράς φέτος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι αρκετό για εμπόρους και καταναλωτές. Η αγορά δεν αναστήθηκε ούτε το φετινό Πάσχα. Χριστός Ανέστη!» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Κορκίδης. 
 

Ανοιχτά καταστήματα Πάσχα Γιορτές Αγορά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top