Σάββατο 6 Ιουν 2020 3:21      

Κατερίνη: Η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου

Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο  Κατερίνης. Προ ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ανακοίνωσε την προένταξη  έργου στο δήμο, που αφορά στην ανάπλαση  επτά χώρων  πρασίνου. Οι χώροι αυτοί όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα  αναπλαστούν πλήρως, με χρηματοδότηση  από το Πράσινο Ταμείο, με προϋπολογισμό  1 εκ ευρώ  και αναμένεται η τελική ένταξη του έργου.

Μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου 

Επιπλέον όπως τόνισε ετοιμάζονται πλήρης μελέτες για την αναβάθμιση του δημαρχιακού κτιρίου για μείωση  της κατανάλωσης ενέργειας  κατά 75% τουλάχιστον . Αυτό είναι και απάντηση σε κάποιους που έλεγαν ότι δεν ξεκινήσατε να  φτιάχνετε το κτίριο» τόνισε ο κ. Χιονίδης και πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση θα είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα.  Το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης συζητήθηκε και στα ημερήσιας διάταξης θέματα καθώς περιλαμβανόταν η έγκριση της μελέτης, θέμα που ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Εγκρίσεις έργων από την  ΔΕΥΑΚ 

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ. Χιονίδης, εγκρίθηκαν έργα και από την ΔΕΥΑ Κατερίνης, όπως το έργο προϋπολογισμού 1  εκ.  ευρώ, που αφορά στον  τηλεχειρισμό  και τηλεδιαχείρηση .  «Ήδη προχωρούμε  ώστε να γίνει η διακήρυξη και κατατέθηκε και δεύτερη  μελέτη στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας προϋπολογισμού   1 εκ 600 χιλιάδων ευρώ,  ώστε να αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες» σημείωσε ο δήμαρχος. Επιπλέον εξασφαλίστηκαν 160 χιλιάδες ευρώ για πρόγραμμα που αφορά την ασφάλεια ύδατος.

Η κατάργηση  του τμ. Πληροφορικής 

Τέλος μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν ήταν και αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης για την μη έγκριση του ολιγομελούς τμήματος   Πληροφορικής στο 1ο ΕΠΑΛ, με εισηγητή τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης κ. Ανανιάδη.

Το θέμα συζητήθηκε όπου συμφωνήθηκε να υπάρξει από την σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου,  ένα κείμενο στο οποίο  θα ζητείται η επαναλειτουργία του τμήματος.

Δημοτικό Συμβούλιο Σύσκεψη αναβάθμιση Δημαρχείο ΔΕΥΑΚ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top