Σάββατο 19 Σεπ 2020 6:03      

Κατερίνη – Πιερία: Στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Οι 24 Ώρες στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κατερίνη και την Πιερία. Πηγαίνουν στο φαράγγι του Ορλιά για εναλλακτικό τουρισμό, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη, και συνεχίζουν στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου με την άναρχη βλάστηση και την πολύτιμη γιάνκεα, το λείψανο παγετώδους εποχής 65 εκατομμυρίων ετών που δεν συναντάται πουθενά αλλού.

Μας προσκαλούν στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης με «ξεναγό» έναν ιδιότυπο αρχιτέκτονα, ο οποίος έχει ταράξει τα νερά στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης.

Καταγράφουν τα στάδια προετοιμασίας των παραδοσιακών ζυμαρικών και ξετρυπώνουν τη 15χρονη Βαλκανιονίκη κωπηλάτισσα από την Κατερίνη που πήρε το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη και βάζει στόχους όπως κάθε θετικός άνθρωπος.

Δεν ξεχνούν, όμως, και τη σημασία του ποντιακού πολιτισμού, το ρόλο που διαδραμάτισε στη Μακεδονία, ώστε να αφιερώσουν χρόνο και σε αυτό το πρόσωπο της Κατερίνης.

24 Ώρες στην Ελλάδα, 24 ώρες στην Κατερίνη και στην Πιερία με τις ιστορίες ανθρώπων που μας εμπνέουν από τη στιγμή που όλοι μαζί συνθέτουν την ομορφιά αυτού του αγέρωχου τόπου με την ξεχωριστή βλάστηση και την άνθιση σε όλα τα επίπεδα.

 

ΕΡΤ3 Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top