Κυριακή 5 Ιουλ 2020 10:43      

Κατερίνη: «Βουνά» τα σκουπίδια λόγω της απεργίας των εργαζομένων

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα.  Τα πρώτα  «βουνά» από σκουπίδια άρχισαν ήδη να σχηματίζονται στους δρόμους της πόλης της Κατερίνης σε κάθε γωνιά  και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο αποπνικτική.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης είχε ενημερώσει τους δημότες με σχετική ανακοίνωση ώστε να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση των απορριμμάτων τους, εντούτοις η χθεσινή μέρα στους δρόμους της πόλης, έδειχνε μια διαφορετική εικόνα. 

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων 

Η αδυναμία εξεύρεσης λύσης για τους οκταμηνίτες εργαζομένους των ΟΤΑ, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά τώρα αναγκαστικά λήγουν, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών. 

Σε δηλώσεις τους μετά την χθεσινή  συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη υπογράμμισαν ότι οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι (ο υπουργός έκανε λόγο για 6.500), έκαναν λόγο για προσπάθεια «κάτω από το τραπέζι» να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας, ενώ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, κάτι που θα καθοριστεί σήμερα Πέμπτη , ανήμερα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η  ΚΕΔΕ

Νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για να δοθεί λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων ζητά άμεσα η ΚΕΔΕ, που υποστηρίζει ότι «η ευθύνη για τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους έχει ονοματεπώνυμο».

Οπως αναφέρει, αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων, όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των συμβάσεων τους, ο κ. Σκουρλέτης ακόμη δεν μας έχει παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δοθεί μόνιμη και νόμιμη λύση στο ζήτημα αυτό.

ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΕΔΕ σκουπίδια Απεργία Εργαζόμενοι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top