Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 2:57      

Καθημερινή και συστηματική συντήρηση των χώρων Πρασίνου από τον Δήμο Κατερίνης

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου από τον Δήμο Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης: Καθημερινή και συστηματική συντήρηση των χώρων Πρασίνου - Κλαδεύσεις που εξασφαλίζουν την αειφορική παρουσία των δέντρων

Με όλα το ανθρώπινο δυναμικό, τα  τεχνικά μέσα και υλικά, που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση των λειτουργιών της συντήρησης των χώρων πρασίνου, οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης διασφαλίζουν καθημερινά και συστηματικά τη βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων χώρων πρασίνου.

Προς την κατεύθυνση αυτή: κοπή, αποψίλωση και καθαρισμός χόρτων, κλαδέματα, θρυμματισμός κλαδιών πραγματοποιούνται καθημερινά σε κοινόχρηστους χώρους σε περιοχές της Κατερίνης. Έμφαση την τρέχουσα περίοδο, στο πλαίσιο των ετήσιων εργασιών συντήρησης δίνεται στις εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων κλάδευσης και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα, οι κλαδεύσεις αυτές αποσκοπούν στην αποφόρτιση και αποκατάσταση της κόμης με απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και καρπών εξασφαλίζοντας έτσι αφενός την αειφορική παρουσία των δέντρων (χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή τους) και αφετέρου την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (κλαδιά, φύλλα) θρυμματίζονται απευθείας σε μορφή «chips», στον χώρο όπου γίνονται οι κλαδεύσεις και συλλέγονται, σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Δήμου. Στην συνέχεια εναποτίθενται σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πολυχρηστικές νησίδες, για βελτίωση του εδάφους και καταπολέμηση της ανάπτυξης ζιζανίων σε αυτό.

 «Η φροντίδα των χώρων πρασίνου του Δήμου μας, η περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων μέσα από την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης τίθενται στο επίκεντρο της καθημερινής μας μέριμνας. Ειδικά με τις εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους σκεφτόμαστε απλά όπως η φύση, αφού οτιδήποτε κλαδεύεται, ανακυκλώνεται και επιστρέφει πάλι πίσω σε αυτή, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού του αστικού πρασίνου από τους δημότες» σημειώνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες.

Σχετικό Φωτογραφικό Υλικό

Δήμος Κατερίνης Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top