Σάββατο 23 Φεβ 2019 22:50      

Κεντροαριστερά: Όλα έτοιμα για τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου

Όλα έτοιμα είναι λίγες ημέρες πριν από εκλογική αναμέτρηση  για την ανάδειξη του προέδρου του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξη τύπου χθες, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευθύνης στην Πιερία,  που έχουν οριστεί από την  Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με επικεφαλής τον κ. Αλιβιζάτο, την νομαρχιακή εκπρόσωπο κα Μαρία Μίχου και τους εκπροσώπους των υποψηφίων που παραβρέθηκαν κκ. Νταμπώση, Κιτιξή κα Βαβάκο εκ μέρους του δήμου Δίου – Ολύμπου, αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό και στην προετοιμασία σε επίπεδο νομού.

Οι στόχοι

Όπως ανέφερε η κα Μίχου οι στόχοι είναι δύο: αφενός το αδιάβλητο της διαδικασίας και αφετέρου η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. «Πρόκειται για μια συμμετοχική προσπάθεια» ανέφερε και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία.

Η διαδικασία

Οι κάλπες θα στηθούν στα 11 εκλογικά τμήματα που καλύπτουν όλη την Πιερία από τις 8 το πρωί μέχρι τις  το βράδυ και σε εξαιρετικές περιπτώσει εάν κριθεί, όπως τόνισε η κα Μίχου μπορεί να δοθεί παράταση. Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους ή κάποιο άλλο έγγραφο όπως το διαβατήριο και τρία ευρώ.

Όσοι επιθυμούν  μπορούν επίσης να εγγραφούν και στο  μητρώο του νέου πολιτικού φορέα, ενώ η λίστα που θα δημιουργηθεί με όσους προσέλθουν για να ψηφίσουν να καταστραφεί μετά από δυο μήνες.

Έχουν γίνει ήδη δυο δόκιμες του συστήματος που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία ενώ σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει η  εφορευτική επιτροπή και αντιπρόσωποι τουλάχιστον δυο υποψηφίων. Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε η κα Μίχου δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα. 

Κάλεσμα για συμμετοχή

Τέλος η κα Μίχου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά, διασφαλίζοντας όλες τις παραμέτρους , ενώ από την πλευρά τους οι κ.κ. Νταμπώσης και Κιτιξής που στηρίζουν την υποψηφιότητα της κα Γεννηματά, κάλεσαν τους πολίτες σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας όπως είπαν να συμμετέχουν και ενωμένοι να συνεχίσουν την επόμενη μέρα.  

Ο  κ. Βαβάκος επίσης κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει αφού όπως είπε αυτή η κίνηση που γίνεται έχει μέλλον και προοπτική .

 

Κεντροαριστερά Εκλογές εκλογή προέδρου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top