Δευτέρα 25 Μάιος 2020 18:05      

Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών κονδυλίων

Τη θέση του ότι ακόμη και εάν δεν μειωθεί ο προϋπολογισμός της νέας ΚΑΠ για την περίοδο μετά το 2020, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάνει κοινοτικούς πόρους με δημοσιονομικές διορθώσεις, εάν δεν πετυχαίνει τη σύνδεση των στόχων με το αποτέλεσμα, διατύπωσε ο Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Οπως εξήγησε ο κ. Κασίμης, η ΚΑΠ, μετά το 2020, "έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική την οποία συζητάμε σε επίπεδο ΕΕ και προβλέπει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο και σύνδεση στόχων με αποτελέσματα. Η επίτευξη των αποτελεσμάτων θα είναι αυτή που θα επηρεάζει μέχρι και τους πόρους που θα παίρνει κάθε χώρα".

Υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να "ξεπεραστούν οι παθογένειες και οι αδυναμίες του παρελθόντος" και πρόσθεσε: "καθίσταται σαφές ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προετοιμαστούμε κατάλληλα,να ανασυντάξουμε δυνάμεις μας στη δημόσια διοίκηση, ώστε να μην έχουμε απώλειες κοινοτικών πόρων".

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020 και εάν προβλέπεται μείωση του προϋπολογισμού της, ο κ. Κασίμης επισήμανε: "ήδη επεξεργάστηκαν διάφορα σενάρια. Κάποια που αφορούσαν σε οριζόντια μείωση του προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ κατά 30%, που κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, και αυτό που ξέρω είναι ότι τώρα συζητείται το άλλο που αφορά σε μείωση κατά 10%". 

Καταλήγοντας, έκανε γνωστό ότι η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, που θα γίνει εντός του Μαϊου.

Αγροτικά Προϋπολογισμός ΚΑΠ κοινοτικά κονδύλια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top