Κυριακή 23 Φεβ 2020 6:05      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κινητοποίηση Αγροτών Κατερίνης: «Η κυβέρνηση θέλει να μας αφανίσει»

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να μας αφανίσει» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαρισόπουλος αναφερόμενος στην διάταξη του νόμου που υποχρεώνει τους αγρότες να καταθέτουν τον αριθμό ταυτότητας των αγροτεμαχίων. 

«Θέλουν να μας εξοντώσουν» 

«Είναι δυνατόν να ζητάνε αριθμό ταυτότητας ακινήτου,  για να κάνουμε τις δηλώσεις καλλιέργειες όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το εθνικό κτηματολόγιο; Θέλουν να μας εξοντώσουν» υπογράμμισε  κ. Χαρισόπουλος και πρόσθεσε πως αυτό που ζητούν είναι  να μην εφαρμοστεί τώρα αλλά μετά από μια τριετία. 

Η κινητοποίηση 

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί και  μέχρι τις 12 στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τρακτέρ σε μια κινητοποίηση που είχε συμβολικό  χαρακτήρα, ενώ νωρίτερα είχαν συναντήσεις στα γραφεία των βουλευτών όπου τους ενημέρωσαν. .Όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης εάν δεν πάρει πίσω το μέτρο η κυβέρνηση θα ακολουθήσουν δυναμικές  κινητοποιήσεις. 

Υποχρεωτικό στοιχεία ο ΑΤΑΚ 

Η απόφαση της κυβέρνησης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αναγραφή φέτος του  Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου,  (ΑΤΑΚ) ως υποχρεωτικού στοιχείου στη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο. 

Με ανακοίνωση  του  ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκαθάρισε ότι ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου αποτελεί υποχρεωτικό στοιχείο στη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης, τόσο για τα ιδιόκτητα όσο και για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια

Αγροτικά κινητοποίηση Αγρότες Ν. Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top