Κυριακή 24 Ιαν 2021 23:55      

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ

Πολλά  προβλήματα στον δήμο Δίου Ολύμπου

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

Για μια ακόμη φορά ο δήμος Δίου Ολύμπου κόπηκε στα δυο και κατά συνέπεια και ο νομός, αφού οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις όλη τη νύχτα που συνεχίζονται μέχρι τώρα, είχαν ως αποτέλεσμα να κοπεί ο δρόμος στην Κονταριώτισα. Δρόμοι πλημμύρισαν, κολόνα  της ΔΕΗ πήρε κλίση, ενώ νωρίς το πρωί κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συνδράμει στην περιοχή. Δρόμοι πλημμύρισαν σε πολλά χωριά της Πιερίας 

Τα προβλήματα 

Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαύριδου προβλήματα δημιουργήθηκαν στην 13η Εθνική Οδό, σε Ανδρομάχη, Νεοκαισάρια, και Σβορώνο. «Πρόβλημα δεν  έχουμε στον Πέλεκα, αντιμετωπίζουμε τα ποροβήματα που υπάρχουν στον Δήμο Δίου Ολύμπου στην περιοχή Ξηρολάκι στην επαρχιακή οδό Ν. Εφέσου, Κονταριώτισα και Καρίτσα». Επίσης πρόβλημα υπάρχει στο ρέμα της Κονταριώτισας, με τα μηχανήματα να ρίχνουν το βάρος εκεί σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Σύσκεψη σε εξέλιξη 

Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη με την αντιπειρφερειάρχη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  για να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και όπως ανέφερε η κα Μαυρίδου εάν υπάρξουν αιτήματα από τους δημάρχους θα ζητηθεί να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αγροτικές καλλιέργειες 

Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, κ. Γιώργος Χαρισόπουλος δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για ζημιές αλλά και για την ποσότητα του νερού που έπεσε τη νύχτα μέχρι και σήμερα το πρωί. Οι περισσότερες καλλιέργειες έχουν μαζευτεί και αυτή τη περίοδο είναι η σπορά, όπως είπε. 

 

Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Κακοκαιρία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top