Παρασκευή 23 Οκτ 2020 5:11      

Κοινωνικό μέρισμα: Λιγότερες από μισές αιτήσεις που εγκρίθηκαν

Περίπου μία στις δύο αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα για το κοινωνικό μέρισμαέχουν εγκριθεί, όπως αποκάλυψε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημ. Καρέλας δίδοντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Καρέλας δήλωσε πως μέχρι τις 7.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 1.173.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 507.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ άλλες 300.000 περίπου βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.). Οι τελευταίες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες.

Επίσης 238.000 αιτήσεις, ποσοστό που φθάνει δηλαδή το 20%, έχουν απορριφθεί. Ο κ. Δ. Καρέλας προέβλεψε ότι οι αιτήσεις που θα εγκριθούν θα φθάσουν περίπου τις 1.280.000.

Οι αλλαγές 

Όπως είπε, οι αλλαγές που έκλεισαν το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

  • Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)
  • Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.
  • Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση.
  • Έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους —του έτους 2016— ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Ο κ. Δ. Καρέλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.

 

Κοινωνικό Μέρισμα Αιτήσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top