Δευτέρα 1 Μαρ 2021 6:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θ. Οικονόμου: Ο άνθρωπος που βάφτισε με ελληνικά ονόματα τον Άρη – τα περισσότερα από τη Δ. Μακεδονία

Η πρώτη συνάντηση με τον αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου , Senior Scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο έγινε πριν από 10 χρόνια στα Γρεβενά τότε που τα ρόβερ Opportunity και Spirit όργωναν τον Αρη.

Ο ευγενικός αυτός άνθρωπος είχε δύο ξεχωριστές αγάπες. Η μία ήταν για την επιστήμη του και η άλλη για τη γενέθλια γη, τις οποίες υπηρετεί μέχρι σήμερα παρά τα 84 χρόνια του.

Mια ενέργεια πολύ ακριβή | γράφει ο Philippe Escande

του Philippe Escande (*)

To Τέξας, η πιο πλούσια πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ακόμη και αιολική ενέργεια, αποδείχθηκε ανίκανο να ηλεκτροδοτήσει και να ζεστάνει τέσσερα εκατομμύρια κατοίκων του, που έζησαν μια εφιαλτική εβδομάδα εξαιτίας μιας απρόβλεπτης χιονοθύελλα που ήρθε από τον Βόρειο Πόλο. Ηδη έχουν παραιτηθεί πέντε μέλη του ΔΣ της εταιρείας ηλεκτρισμού Ercot.

Σαγιά Τσαουσίδου: Νέα Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Οι εκλογές για το Διεθνές Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τη Δευτέρα 15/2/2021. Εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος η κα Σάγια Τσαουσίδου, με πολυετή θητεία στα ευρωπαϊκή ειδησεογραφία, η οποία είναι επίσης Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της AEJ.

Με την απόλυτη πλειοψηφία οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί της από όλα τα τμήματα την εξέλεξαν ως την νέα διεθνή Πρόεδρο με διετή θητεία.

Η νεοεκλεγείσα Διεθνής Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της δήλωσε:

Σελίδες

Scroll to Top