Σάββατο 28 Νοε 2020 5:01      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Κουκοδήμος: "Φαλίρισε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού" - Τι απαντά ο Δήμος

Τα πρώτα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της νέας διοίκησης του δήμου Κατερίνης καταδεικνύουν την κάκιστη οικονομική διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού, αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Εκκίνησης. Όπως τονίζεται «σύμφωνα με αυτά, ποσό ύψους 2,7 εκ. ευρώ περίπου διατέθηκαν χωρίς να μπορούν να διασταυρωθούν από τη δημοσιοποίηση αποφάσεων και παραστατικών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ποσό 240.000 ευρώ έχουν διασταυρωθεί από αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το ταμειακό υπόλοιπο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι μηδενικό και κανένα έργο ή παρέμβαση δεν έχει εκτελεστεί παρά το γεγονός ότι από το έτος 2011 μπήκαν στα ταμεία περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ ενώ σήμερα το ταμείο έχει μόνο 6.000 ευρώ. Ο νέος δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε αναλυτικά και επίσημα όλα τα στοιχεία από τη διαχείριση των τελευταίων ετών στην επιχείρηση και τόνισε πως τα ποσά που θα διαπιστωθεί ότι διατέθηκαν χωρίς να προηγηθεί η απαιτούμενη νόμιμη διαδικασία θα καταλογισθούν και θα γίνουν απαιτητά».

Τι απαντά ο δήμος Κατερίνης 
Σε απάντηση του ο δήμος Κατερίνη αναφέρει τα εξής:  Με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος του συνδυασμού «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», που  φιλοξενήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου «περί των οικονομικών του Δήμου Κατερίνης» και στο πλαίσιο της αρχής της δημοσιότητας και της διαφάνειας, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης γνωστοποιεί με την παρούσα ανακοίνωση τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για τα διαθέσιμα και τις υποχρεώσεις του, την 30.06.2019.

Ειδικότερα:

ΘΕΜΑ: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΗΣ 30/06/2019
Όπως προκύπτει από το Ισοζύγιο Λογιστικής της 30/06/2019 του Δήμου Κατερίνης, βεβαιώνουμε ότι τα υπόλοιπα που αφορούν α) τις ανείσπρακτες απαιτήσεις, β) τις απαιτήσεις από χρεώστες διάφορους γ) τις απλήρωτες υποχρεώσεις και δ) τα χρηματικά διαθέσιμα, ανέρχονται αναλυτικά στα παρακάτω ποσά :

α) Ανείσπρακτες απαιτήσεις                          ποσό: 14.655.504,82 ευρώ

β) απαιτήσεις από χρεώστες διάφορους    ποσό: 9.853.683,28 ευρώ

γ) Απλήρωτες Υποχρεώσεις                           ποσό: 7.866.976,32 ευρώ και

δ) Χρηματικά Διαθέσιμα                                ποσό: 10.727.890,26 ευρώ

Κατερίνη, 01-07-2019                                               Κατερίνη 01-07-2019
Η Προϊσταμένη Τμήματος                                        Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
Λογιστηρίου & Μισθοδοσίας                                  Οικονομικών Υπηρεσιών
Βασιλείου Αναστασία                                               Κιτιξής Κωνσταντίνος

Εκκίνηση Κώστας Κουκοδήμος Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top