Παρασκευή 22 Φεβ 2019 19:12      

Κούρεμα 100% σε δανειολήπτη στην Κατερίνη

Ανάσα σε 48χρονο δανειολήπτη έδωσε το Ειρηνοδικείο Κατερίνης, με την απόφαση για 100% κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες, βάσει του «νόμου Κατσέλη».

Ο 48χρονος δανειολήπτης, είναι ιδιωτικός υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε μεταφορική εταιρία, με έσοδα μόνο 250 ευρώ μηνιαίως και μακροχρόνια άνεργη σύζυγο.

Όφειλε στις τράπεζες 23.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προσέφυγε στο «νόμο Κατσέλη».

Το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ χαμηλά εισοδήματα του οφειλέτη, την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική του κατάσταση, την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμά του σε αξιοπρεπή διαβίωση και σύμφωνα με τον βασικό νομοθετικό σκοπό επανένταξης στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, όρισε μηδενικές καταβολές προς τις πιστώτριες Τράπεζες.

Πρόκειται για την τελική και οριστική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία είναι και σπάνια καθώς ορίζει κούρεμα 100% του χρέους.

«Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα από τον 48χρονο. Κάνει προσπάθειες να βρει κανονική εργασία. Είναι ανακουφισμένος πλέον», τόνισε ο ένας εκ των δικηγόρων του Εμμανουήλ Παπάς.

Όπως σημειώνει  η δικηγόρος Κατερίνης και Ανθούλα Σόκα η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων ορθών και δίκαιων αποφάσεων που προτάσσουν την ανάγκη επιβίωσης των οφειλετών έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών

Ειρηνοδικείο Κατερίνης κούρεμα οφειλών Δανειολήπτες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top