Παρασκευή 22 Μαρ 2019 14:08      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας για την Ελλάδα

Απο την εφημερίδα της Ομογένειας των ΗΠΑ "Εθνικός Κήρυξ" αναδημοσιεύουμε (με έγκριση της) το κείμενο που καταχωρήθηκε στο φύλλο της 9-3-2017.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την αγωνία του για τη σωτηρία της Ελλάδας εκφράζει μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» ο παλαίμαχος των ομογενειακών κοινών, κ. Θεόφιλος Καμπερίδης, από τη Βοστώνη, εμπνευστής και ιδρυτής της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, αλλά και πρώην βουλευτής Πιερίας με τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου, πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Αργότερα διετέλεσε και δήμαρχος Κατερίνης, της ιδιαίτερής του πατρίδας.

«Υστερα από εμπειρίες εβδομήντα χρόνων προσωπικής ανάμειξης στα πολιτικοοικονομικά της Ελλάδας, από πολλά μετερίζια, νοιώθω την ανάγκη να καταθέσω δημόσια, δίχως κομματικούς φανατισμούς, τι πρέπει να γίνει τώρα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας», τόνισε ο κ. Καμπερίδης. Και πρόσθεσε: «Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, το πώς φθάσαμε στη σημερινή τραγική κατάσταση στην Ελλάδα, διότι είναι τόσο γνωστά τα πράγματα, που τα γνωρίζει και ο τελευταίος χωρικός του τελευταίου χωριού της χώρας, ακόμη και ο τελευταίος Eλληνας της Διασποράς».

Ο κ. Καμπερίδης ανέφερε πως «το μεγάλο ερώτημα σήμερα είναι τι πρέπει να γίνει άμεσα και με τα δεδομένα που έχουμε» και πως «όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα μας είναι η καλύτερη χώρα της Ευρώπης. Εχει τα πάντα, είναι Μεσογειακή χώρα, με άριστο κλίμα, γόνιμα εδάφη, θάλασσα με υπέροχες παραλίες, θαυμάσια νησιά, βουνά ζηλευτά, ιστορία χιλιάδων χρόνων, μοναδικές αρχαιότητές διεσπαρμένες σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώνει τρεις ηπείρους και προπάντων διαθέτει τον ανεπανάληπτο Ελληνα. Τον φιλότιμο και φιλόξενο μ’ όλες τις μικροαδυναμίες που έχει και δεν παύει να είναι πρώτος στον Κόσμο.

Αυτόματα θα πρέπει να διερωτώμεθα όταν έχουμε όλα τα παραπάνω προτερήματα, γιατί να έχουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στη χώρα μας; Αμεσα βγαίνει το συμπέρασμα πως χρησιμοποιούμε πάντα το εγώ κι όχι το εμείς».
Στην ερώτηση ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, ο κ. Καμπερίδης είπε: «Ας μη δικαιολογούμαστε πλέον πως φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι, μεγάλοι ή μικροί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι, φίλοι και σύμμαχοι, μεγάλοι ή μικροί πρώτα βλέπουν το συμφέρον τους. Ακόμη, υπάρχει η ζηλοφθονία ανάμεσα στους λαούς και στα κράτη και πολύ περισσότερο εμείς οι Ελληνες είμαστε και ανάδελφοι».

«Επομένως -συνέχισε- μόνον όταν έχουμε κατά νου τα παραπάνω, ας προσγειωθούμε, ενωμένοι όλοι ανεξαιρέτως, μαζί και ξεχνώντας τα κομματικά συμφέροντα, ηγεσίες και πρωτοκλασάτα στελέχη, να συμφωνήσουμε, επιστρατεύοντας για διάστημα δυο-τριών χρόνων, πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης, ανεξάρτητα, ικανά, ευρωπαϊκής κατεύθυνσης, να παρθούν ορισμένες αποφάσεις για ένα κράτος δικαίου, δημοκρατικό και δίχως διακρίσεις».

Οταν τον ρωτήσαμε τι θα σύστηνε να γίνει πρακτικώς ομιλούντες, υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλη ανάγκη, απαρίθμησε τα εξής: «Τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος. Θεσμοθέτηση ορισμένων βασικών νόμων για δίκαιη φορολογία και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, ώστε οι βουλευτές να αναδεικνύονται από τη Λαϊκή Βάση για να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι της περιφέρειάς των και όχι απόλυτα εξαρτώμενοι από τις ηγεσίες των κομμάτων, μετατρεπόμενοι σε λόχο. Η Δικαιοσύνη (τέταρτη εξουσία) να είναι ανεξάρτητη.

Το βασικότερο: Να εφαρμόζονται οι νόμοι».
Τόνισε πως «τότε και μόνο τότε θα είμαστε βέβαιοι πως θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και όλων των επενδυτών από όλο τον Κόσμο. Ακόμη δε και των Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα την οποία υπεραγαπούν, αρκεί να δουν τη χώρα τους νοικοκυρεμένη».

Πιστεύει ότι αν ληφθούν τα παραπάνω μέτρα «να είμαστε βέβαιοι πως μέσα σε λίγα χρόνια, ο Ελληνας θα κάνει το θαύμα του, διότι το έχει αποδείξει ιστορικά πως όταν πρόκειται να καταποντιστεί η Ελλάδα, ο Ελληνας και από τη στάχτη του θα ξεπηδήσει, θα αναστηθεί και θα μεγαλουργήσει» και συμπλήρωσε «ναι αυτός είναι ο Ελληνας».

Πιστεύει ότι με ποδηγέτη την ενότητα θα βγει η Ελλάδα από την κρίση. «Είναι βασική υποχρέωση και καθήκον όλων μας, ηγεσίας και λαού, ενδήμων και αποδήμων, ξεχνώντας κάθε τι που μας χωρίζει, να επαναφέρουμε την Ελλάδα μας στην αξιοπρεπή θέση που της αρμόζει».
Ο κ. Θεόφιλος Καμπερίδης, ο οποίος είναι αγαπητός και σεβαστός στην Ομογένεια της Βοστώνης γεννήθηκε στην Κατερίνη. Επειτα από την αποφοίτησή του από το Λύκειο εισήχθη στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 1956.

Τον Φεβρουάριο του 1964 εκλέχτηκε βουλευτής Πιερίας με την Ενωση Κέντρου και ήταν ο νεότερος ηλικιακά βουλευτής στη Βουλή. Το 1966 κατήγγειλε στη Βουλή απόπειρα εξαγοράς του. Το 1967 με την επιβολή της δικτατορίας κατόρθωσε και έφυγε από την Ελλάδα και ήλθε στην Αμερική επικαλεσθείς οικογενειακούς λόγους υγείας και με τη βοήθεια του βουλευτή Τιπ Ο’Νιλ και του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι πήρε προσωρινή παραμονή στις ΗΠΑ με την κατάθεση ειδικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δραστηριοποιήθηκε δυναμικά εναντίον της χούντας. Το 1982 ίδρυσε την Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας. Το 1986 εκλέχτηκε δήμαρχος Κατερίνης. Είναι πιστός αναγνώστης του «Ε.Κ.» επί πενήντα έτη.
 

παλαίμαχος Ομογένεια Θεόφιλος Καμπερίδης Εθνικός Κήρυξ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top